veckans läsarfrågor


Postat av: Amanda
Tjenixen :)
Först och främst vill jag bara säga att jag verkligen älskar din blogg! Ser alltid fram emot nya inlägg från dig.
Nu undrar jag om du kan hjälpa mig..? Tar studenten i juni och tänker åka iväg som au pair till England, men vad ska jag tänka på när jag fått kontakt med en familj? Vad ska jag fråga familjen? När jag väl bestämt mig för att åka till en familj, vad ska jag packa ner i resväskan? Har du någon bra packlista? Det sista jag undrar är vad man kan köpa för presenter till sin värdfamilj?

Tack på förhand! :)


Svar:


Det viktigaste att tänka på när man ska hitta en bra au pair familj är att inte tänka på läget och vart dem bor, det viktigaste är att du känner en bra kemi med familjen. Se till så att dem har barn i den åldern du känner dig bekväm i, att lönen verkar rimlig och dina uppgifter i hemmet. Du kan fråga familjen hur en typisk dag ser ut, så du vet på ett ungefär hur du kommer att jobba. Jag frågade även om jag behövde köra bil, ifall jag hade tillgång till bilen privat osv.

Packningen är enkelt, PACKA SÅ LITE DU KAN! Du kommer att shoppa ihjäl dig när du väl kommer iväg, jag har redan lämnat en omgång kläder hemma i Sverige när jag var där över jul. Jag kommer att behöva köpa en extra resväska om jag inte reser hem innan och lämnar av massa grejer. Jag kan skriva upp en bra packlista åt dig och publicera i ett eget inlägg senare :)
Köp något typiskt svenskt, typ kosta boda glas eller något roligt till barnen! Första gången jag åkte som au pair (till usa) köpte jag 2 kosta boda glas till föräldrarna och gosedjur till barnen (de var 1 & 3 år gamla). Andra gången jag åkte som au pair (här i England) så köpte jag en flaska vin åt mamman och smartiesrör till pojken. Tredje gången jag åkte som au pair (till denna familjen) köpte jag inget alls eftersom att jag inte hade tid att tänka på det.

Hoppas detta var till hjälp! Kram Sabrina


Kommentarer
anna

hej! jag hittade precis till din blogg, men undrar över hur du kan ha varit au-pair så många gånger? är det inte bara 1gång man får vara au-pair?

kram

2011-04-05 @ 16:51:32
URL: http://enmassaanna.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0