Läsarfråga

Postat av: Sanna

Hej hej =) Du har en väldigt bra blogg som jag har börjat följa!

Har en (dum?) fråga: jag är egentligen väldigt bra på engelska, men det finns situationer då jag inte har tänkt på vad man 'ska' säga. Dvs. När man ska beställa på restaurang, säger man bara "I would like..bla bla bla"? och när servitören kommer med maten och frågar "Chicken bla bla bla" vad säger jag för att visa att det är jag som ska ha den? "Yes please"? eller vad säger man? =)

 

Svar: Först och främst.. Tack, vad roligt att du gillar bloggen!

Haha det är ingen konstig fråga, lite annorlunda dock. Oftast behöver du inte säga någonting utan bara typ visa med din hand eller ett finger att det är din tallrik haha. Eller så kan du säga "it's mine" eller "here", du kan också säga "yes please" som du själv skrev haha :) Oroa dig inte över sånt! Tänk istället på hur du säger det i Sverige och så översätter du bara det till engelska istället!

 



Kommentarer
Sanna

Tack för svaret haha =) Bara undrade, eftersom när jag pluggade franska, t.ex, så fanns det vissa fraser som man 'skulle' anv'nda sig av och så =)

2011-02-23 @ 16:29:25
Malin

Hejsan, jag har nu suttit och kikat runt på massa olika saker när det gäller om Au Pair i USA. Är väldigt sugen för just USA eller kanske England. Jag kollade först på culturalcare, men dom gav ut vilseledande information. Så bytte genast sida. Hamnade som tur är på din blogg!

Man kan säga att jag fastnade direkt och kommer verkligen fortsätta följa den. Av det lilla jag läst så verkar du helt glad och trevlig både som person och mot dina läsare!

Så ville mest bara fråga dig om vad du tror, kan man lita på den här sidan? :

http://www.scandinavianinst.se/au_pair_in_america/praktisk_info/praktisk_info.php



Sen undrar jag en sak till, hur mycket borde man spara ihop?

Om man kanske vill resa någon gång och utforska usa eller England? :)

Jag börjar dock nu bara andra året på gymnasiet, så har ju mycket tid att tänka. Men ha det bra och Tack på förhand!

Mvh Malin

2011-08-04 @ 22:25:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0