Born this way

Idag, för exakt 16 minuter sedan släpptes videon till Lady Gagas "Born this way". Jag själv tycker inte låten är sådär superduperbra, känns inte som Gaga direkt. Men videon var mycket bättre iallafall!

big brother 2011


Just nu tycker jag inte alls om årets Big Brother, kan bero på att jag endast sett 2 avsnitt på tv4play som hackar HELA tiden. Men nu såg jag att man kan ladda ner från tankafetast.com, så det ska minsann kollas Big Brother här borta i England ändå.

Följer ni Big Brother? Gillar ni årets deltagare? Vem är favoriten? Berätta!



underligt

God (eller kanske inte så hemskt god) morgon på er!

Idag jobbar jag inte, Sally skickade upp mig på rummet igen. "Go back to bed" sa hon efter att ha konstaterat att jag såg väldigt pale ut (blek). Anledningen? Maginfluensa. Heja att vara sjuk!

Vill bara sova sova sova idag men vi har en leverans av mat mellan 10-12 så måste ställa klockan ändå. Usch, fyfan vad ont i magen jag har!

Tyck synd om mig. Det gör jag!



Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på. (Ni får 5!)


1. Roxborough State Park, Colorado (där jag bodde under min tid som Au Pair i USA)




2. New York City, USA



3. Benalmádena, Spanien (Där jag bodde under min praktiktid i 3an)


4. Sunny Beach, Bulgarien



5. Dublin, Irland (sjuk tjockisvarning på denna bilden!)


dåligt

Jag vet, riktigt dåligt av mig att inte ha bloggat på i stort sett 24 timmar. Men, jag vaknade för cirkus 2 timmar sedan och jag tror att jag fortfarande är lite full om jag ska vara helt ärlig. Det var galet igår.. Jag och Saskia fick skäll av personalen eftersom vi var inne på toan för länge haha, sanningen är att Saskia hade med sig en flaska vodka in i sin väska så vi satt där inne och drack! Ja fy satan, gårdagen var riktigt rolig. Ni får veta mer imorgon och får även se bilder då. Nu ska jag sova igen, upp och hoppa om 12 timmar. Puss


Fest

Nu är det jag som drar hem till Rachel och börjar festandet! Var så länge sen jag var ute i mitt kära Kingston så det ska bli sjukt roligt! Ville bara uppdatera en sista gång idag och säga hej till er, mina fina läsare :)


Don't be a drag just be a queen

Tjena mors!

Drog till Jane Norman tidigare som sagt, hittade 2 klänningar, den ena var skitful på och den andra var suuuuperfin men fick mina tuttar att sitta under hakan, så det blev ingen ny klänning där. Hittade däremot en annan klänning i en annan affär som fick följa med mig hem, den ska jag ha på mig ikväll så bilder får ni se imorgon :)

Nu ska jag ta mig en tupplur och sedan sätta igång med förberedelser inför ikväll!


awww, hittade en gammal bild på min systerdotter. Här var hon 1 månad gammal ungefär. Så jävla söt med sin lilla mohawk och rosa klänning haha. <3

lördag

Hej på er!
Jag ska alldeles strax dra mig upp ur sängen, klä på mig och dra in till Kingston. Klänningen jag köpte från Jane Norman vill jag inte längre ha, så ska dra in och se om jag hittar någonting annat i butiken istället, som jag kan ha ikväll. Jag, Tova och Saskia ska nämligen festa till det på Barcadia, Saska har inte varit där ännu! Kommer nog bli jäkligt trevligt :) Uppdaterar er lite senare, puss puss!

failande dagen

Haha alltså.. vår hårfärgning.. omgång ett med Tova som skulle göra henne blond (för att sedan färga håret brunt) gjorde bara hennes sidecut orange och hennes hår var fortfarande svart. Jag skulle ha blonda slingor, men det slutade med att jag hade 0 % nyans ljusare hahaha. Vi fick köra iväg och handla mer hårfärg åt Tova, riktig blekning, som nu gjort hennes hår, gult, orange, lila, rött och brunt HAHA alltså fatta hur fult hennes hår är!! Nu ska vi färga det brunt haha.

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

Att någon i min familj eller mina vänner ska råka illa ut, bli sjuka eller något annat hemskt. Oroar mig även över att min plan ska bli kapat eller krascha varje gång jag flyger..


Blev visst inget jobbande..

Efter att jag uppdaterat er tidigare idag så la jag mig för att ta en liten tupplur innan jag skulle jobba. Vaknade igen vid 5 tiden av att folket kom hem då.. Alltså blev det inget jobbande för mig mellan 3 och 5, skönt :) Nu ska det lagas middag (supper) och sedan ska jag vänta på att Tova och Saskia kommer hit.. Hoppas de kommer snaaaart!

Imorgon ska vi ut och röja här i Kingston, fan vad kul, har inte varit ute på minst en månad här i London. Gaulet!


freitag

Dagens planer är:

Jobba mellan 3 och 5
Vara barnvakt ikväll medan värdpärisarna drar ut
Färga Tovas hår
Färga mitt eget hår
Bli klippt utav Tova!!!

Vill egentligen inte klippa av mitt långa fina hår men det är sååå slitet just nu så jag är så illa tvungen :(
Ska även bli ljusare igen, gillas! Sommaren är ju nästan här :)



fullt upp hela dagen

Hej på er!
Denna dagen har gått undan vill jag lova! Jag klev upp vid halv 9 tiden, gick ner till Sally och Hannah. Sally jobbade hemifrån idag och ska även göra det imorgon. Jag drog in till Kingston för att köpa en baddräkt men hittade ingen i min storlek. Sprang snabbt in och köpte presenter åt lilla Nelly också eftersom det är hennes födelsedag idag! Nelly är Tovas värdbarn :) Tovas värdmamma frågade oss häromdagen om vi ville agera "childcare" på hennes kalas, vilket innebär att vi skulle ha hand om lekar osv. Visst ville vi det, fick ju 20 pund var för besväret. Åkte dit vid 2 tiden och kalaset började 3. 2 timmar och 20 pund senare så åkte jag till Wimbledon för att träffa Saskia och hennes pojkvän som är och hälsar på från Tyskland. Tova mötte upp oss också efter en stund och sedan gick vi (jag och Tova) till Sia Bar medan turturduvorna käkade middag. Efter någon timme var det dags för mig att åka hem och kolla på senaste avsnittet av How I met your mother, som jag missade för att mitt tåg var försenat. Bögtåg.

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen och glo på tv tills jag somnar. Hoppas att ni hade en riktigt bra och solig dag (här hade vi 12+ och strålande sol).


Födelsedagsbarnet (utklädd till katt dagen till ära haha) och Tova!


Godis överallt efter att de lyckades dra sönder Piñatan



Min goda drink på Sia!


Och lite cupcakes :)


En fråga till er läsare!

Jag undrar av alla er som läser, hur många är det som läser för att de vill bli/ska bli au pairer? Och vilket land hade ni helst velat vara Au Pair i? Nu vill jag att många svarar för det kommer bli väldigt intressant att se resultatet! Ni kan kommentera anonymt om ni är snakisar :)

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.

Läsarfråga

Postat av: Sanna

Hej hej =) Du har en väldigt bra blogg som jag har börjat följa!

Har en (dum?) fråga: jag är egentligen väldigt bra på engelska, men det finns situationer då jag inte har tänkt på vad man 'ska' säga. Dvs. När man ska beställa på restaurang, säger man bara "I would like..bla bla bla"? och när servitören kommer med maten och frågar "Chicken bla bla bla" vad säger jag för att visa att det är jag som ska ha den? "Yes please"? eller vad säger man? =)

 

Svar: Först och främst.. Tack, vad roligt att du gillar bloggen!

Haha det är ingen konstig fråga, lite annorlunda dock. Oftast behöver du inte säga någonting utan bara typ visa med din hand eller ett finger att det är din tallrik haha. Eller så kan du säga "it's mine" eller "here", du kan också säga "yes please" som du själv skrev haha :) Oroa dig inte över sånt! Tänk istället på hur du säger det i Sverige och så översätter du bara det till engelska istället!

 

Chokladbollar

Nu har jag och Hannah precis bakat lite chokladbollar, de står just nu i kylen och väntar på att bli uppätna om cirka 10 minuter. Vi ska äta dem medan vi kollar på Anastasia, Hannahs val :)





onsdag

Godmorgon på er. Idag väcktes jag klockan 8 av min värdmamma, hon skulle gå till jobbet och barnen var redan vakna (!). Orka gå upp innan 8 när man har lov haha. De sitter iallafall nere i tv rummet och kollar på Simpsons the movie medan jag ligger och latar mig här. Kollade precis biobiljetterna och det fanns för det första inte många kvar och för det andra så kostar dem 5 pund mer än vad min värdmamma gav mig i pengar! Jag har lite pengar så jag får väl pröjsa skillnaden då, så ger hon tillbaka pengarna sen.

Nej, nu ska jag börja göra mig iordning innan det är dags att köra Sam till sin aktivitet om ca 45 min.

Hörs senare! Puss


dygnet runt

Då var även denna tisdagen avklarad. Dagen har gått fort och smärtsamt förbi! Jag har precis tryckt i mig två knäckebröd med ägg och kaviar (hur gott??) och nu "passar" jag barnen för mina värdföräldrar ska iväg och storhandla haha. Japp, nu, klockan 21.00! Ingen ovanligt i det här landet, där man ofta handlar på Tesco eller Asda på nätterna om man inte vill trängas med allt annat folk (jag själv föredrar asda)! Jag minns när jag bodde i USA och jag var med Petra hos henne, sjukt uttråkade. Vi beslutade oss då för att köra till Wal-Mart och shoppa, 01.00 på natten haha.

Aja, imorgon har jag bara hand om Hannah hela dagen eftersom att Sam är på sin aktivitet + att han sedan ska hem till en kompis och sova över där. Jag och Hannah ska baka chokladbollar på dagen och på eftermiddagen ska vi gå på bio och se Tangled i 3D (Trassel). Kommer nog bli en mysig dag tillsammans med min lilla loppa!


Hade besök i trädgården idag





två små söta ekorrar lekte i trädgården idag :) de är här ganska ofta dock. supersöta men superrädda för människor (eller är det bara mig?)!

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.


Svar på frågor

Postat av: Therese

Jag var så sur på mig själv när jag upptäckte att forever 21 fanns i Dublin och att jag missade affären! Kan du inte visa vad du köpte också? :)

Svar: Jag köpte endast ett par lösögonfransar och ett nytt skal till min iphone i Dublin.. Så jäkla tråkigt jag vet! Jag drog till och med Tova tillbaka till Penneys en sista gång för att jag verkligen ville shoppa men jag hittade inget!


Postat av: Therese

Vad har du för tatueringar? :)

Svar: Jag har "Sabrina" på magen, "Carpe Diem" på vristen, mitt stjärntecken under nyckelbenet, en G klav bakom örat och "Where worlds fail music speaks" i nacken. Jag kan lägga upp bilder på dem ifall där är någon som vill se!


Postat av: Anonym

Jag skulle jättegärna vilja bli au pair i London inom det kommande året! Via vilken sida sökte du? Och hur centralt bor du egentligen? :)
Tycker din blogg är superbra!

Svar: Jag googlade fram Au Pair world där man matchas ihop med värdfamilj (100% gratis), superbra sida! Jag bor i zon 5, zon 1-2 räknas som innerstaden men allt inom zonerna räknas som nära. Att bo utanför zonerna är inte riktigt samma sak, inte alls samma förbindelser osv. Tack :)

Dublin i bilder

Nu har jag fått massa bilder från Tovas kamera också. Det innebär att jag har bilder huller om buller från alla dagarna, så jag slänger in lite random istället för dag-för-dag bilder. Enjoy!



tisdag

Idag har jag haft en riktigt skön dag! Vaknade vid 9 tiden, gick ner till de andra och sedan körde jag Sam till hans aktivitet vid 9.45 tiden. Min värdmamma är ledig idag så hon har tagit med Hannah till Westfield för att shoppa lite. Om 1 timme ska jag hämta Sam och hans kompis Sam (Alla ungar heter fan Sam här haha), de ska ha playdate här idag. Uppdaterar er lite senare ikväll, med info om veckan och mer bilder från älskade Dublin!

failade bilder

hahaha, här kommer ett urval av de fulaste och mest failade bilderna från Dublin!



Checka in säret till vänster


HAHAHA kolla in mongot i bakgrunden..


HAHAHA, kolla in Tovas hår hahaha, så jävla roligt när man zoomar in


HAHAHAHA tjock efterbliven tjej som ej är beredd på fotografi!




Okej, vi bjuder på dessa enormt fula bilder hahaha. Men vi får väl avsluta med en söt en så att ni inser att vi inte ser ut som efterblivna mongon all the time!!



Godnatt :)

Dublin 2011 dag 2

Fredag, dag


Grym frukost på vårt Hostel


Tova utanför vårt Hostel


Vi hittade Forever 21! :)


Vårt rum som vi delade med en tjej från Ungern, en från Sydkorea och en från Australien.
Den ena konstigare än den andra..


Utsikten från vårt rum


Dublin Castle (liten del av det)


Saint Patricks Katedral


Tovis framför en av alla kyrkor vi passerade!


Vår middag bestod av bröd med philadelpia ost (vitlök såklart) och vars en pepsi!


Vi förfestade med lite folk nere i Lobbyn. Här ser ni några av de coola väggmålningarna de hade!


Sen var det party!


Söt kille


hahaha, jag liknar en tumme


Dublin by night

Dublin 2011 dag 1

Torsdagkväll



Vi drack ett par cider utanför flygplatsen


Boardar planet!


2 glada tjejer på flygplanet!


Vandrade omkring lite runt Temple bar, 01.30. haha


half-term

Hej på er!
Denna veckan är det half-term här i England (London), vilket innebär att barnen har lov! Sam ska dock på "woodwork" hela veckan på skolan, en aktivitet som han skrivit upp sig på. Han kommer att vara där 10-3 varje dag, vilket innebär att jag i stort sett har hand om Hannah mest. Saker vi ska göra i veckan är: Simma, gå på bio och se Tangled (Trassel) & Gnomeo and Juliet, gå på biblioteket och måla massor. Nu måste jag skynda mig in i duschen för om 30 minuter ska vi köra Sam mot skolan. Uppdaterar mer sen!

Ps. ni har blivit jävligt kassa på att kommentera igen, så fort man uppfyller era önskningar om mer bloggande så slutar ni kommentera. Knäppskallar!

hemma

Jag är hemma igen! Kom hem vid 11, gick och la mig i min fina renbäddade sköna säng vid 12, vaknade för ca. 1 timme sedan, väntar nu på middag och ska sen sova igen. Sliten efter helgen? Jadå! Bloggar mer imorgon om resan. Puss

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

- Att jag röker
- Att jag är sämst på att spara pengar
- Att jag bränner upp pengar på onödiga saker
- Att jag försover mig ofta




Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Vara väldigt tråkig och använda pengarna åt att betala skulder som jag eller min familj har. För pengarna som blev över hade jag nog rest till antingen Kina, Tokyo eller besökt New York en gång till :).

update fran Dublin

Hej hej!
Ville mest bara ge en uppdatering om att vi lever och mar bra! Just nu sitter jag och Tova pa ett internetcafe, jag ar tvungen att ladda min mobil (via USB) och sa vilar vi fotterna lite. har gatt i nastan 5 timmar!! ikvall ska vi ut till Temple bar som ligger pa Temple bar hahaha. Kommer nog bli doookul!

ps. dem har forever 21 har!!!

Abigail Hostel

Detta är vårt boende denna helgen. Abigail Hostel, ligger precis vid Temple Bar och vi har alltså 0 meter till centrum! Kanonläge med andra ord!



Vårt rum som vi delar tillsammans med 4 andra personer


receptionen

bilder är tagna från hemsidan av hostelet.

On our way!

Just nu sitter jag och Tova på flyget mot Dublin! Jag sitter antagligen och hyperventilerar medan Tova skrattar och tar bilder på mig. Eller så har jag somnat med musik i mina öron medans Tova sitter uttråkad bredvid, och tar massa bilder på sig själv! Hur som haver, det ska bli så sjukt kul att spendera en weekend tillsammans med Tovis Lovis i Dublin. Vi ska utforska staden så mycket vi bara kan och självklart ska vi ut och svira med, kanske redan ikväll? Vi får se vad vi hittar på! Ett extra plus är att man har långhelg med 100 % ledighet från barnen! (misstolka mig inte, älskar dem, men det är skönt att slippa dem ett litet tag!)


Dag 6 – Typ av killar jag faller för.

Charmiga, sportiga/kreativa, musikaliska, mörkhåriga, skäggstubbiga, snygga, roliga, romantiska killar med fin klädstil och roliga intressen! Gärna en blandning mellan dessa hetingarna:



mina tre favoriter bland snygga kändisar!

irriterad

(Förlåt Tovis). Just nu är jag så jävla irriterad. Tovas värdmamma hade sagt att hon kunde köra oss till flygplatsen idag, skitbra tänkte vi och jag hade planerat med min värdmamma att hon skulle vara hemma vid 7 så hon kunde skjutsa mig hem till Tova. Vad händer nu då? Jo jag hämtar ungarna från skolan, kommer hem och ser att jag har 22 missade samtal från Tova (hahahah). Tydligen så kunde hennes värdmamma inte köra oss ändå pga nån dum anledning, detta är inte första gången hon gör så, sist var det när hon skulle skjutsa Tova till flygplatsen för att hämta upp hennes pappa, slutade med att jag skjutsade henne istället. Årh vad irriterad jag är. Nu får vi ta tåget dit som tar ca 1 timme och kostar 10 pund, dessutom måste min värdmamma lämna sitt jobb tidigare för att komma hem eftersom att jag måste gå tidigare + att jag måste få alla mina pengar av henne. Aah, bra start på resan! Kan ju bara bli bättre from now on. Vi ska dricka på tåget ändåså, så jag betvivlar det inte alls :)

dagens outfit


Leggings: Random butik i Notting Hill, Linne & Hoodie: Primark.

äntligen är det dags!

Om 12 timmar är vi uppe i luften och snart på väg att gå ner mot landning. Åh <3

Onyttig men mumsig brunch



Nu ska jag galoppera in i badet och bli lite fräsch. Hörs igen lite senare!

just nu



Dags att fräsha upp sig lite.


förbereder mig inför resan imorgon

Nu har jag snart packat klart! Jag sitter just nu och lägger in ny och fräsch musik på ipoden och iphonen haha, beroende av musik? Jadå! Jag hoppas bara inte jag har glömt att packa ner något hmm.. Hittills är det detta som har fått åka ner i mitt handbagage (vi reser endast med handbagage då vi bara är borta en weekend).


2 par leggings, underkläder, strumpbyxor, skärp, jumpsuit, pyamas, 3 linnen, hårborste, smink, parfym, deo, medicin, sminkborttagning, 2 kameror, mobil, ipod, laddare, adapter, plånbok, väska, vantar, flygbiljetterna, pass och det viktigaste av allt - ett paket chocolate chip cookies att mumsa på under tiden på flyget!


Har jag glömt något viktigt?


Jag har fortfarande ganska mycket plats kvar i väskan så jag funderar på ifall jag ska ta med mig mina kilklackar, eller helt enkelt bara köra på converse hela helgen? Dilemma. Tandborste packas iallafall också ner imorgon, men inte datorn. Kommer att tidsinställa några inlägg under helgen dock så att bloggen inte är helt död!

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Jag vill ha besök av mina älskade bästa vänner och min fina familj! Mamma, Pappa, Kim, Tindra, Milla, My & Jasse. Kom och hälsa på mig :( Storasyster Kim kommer dock nästa månad, 11-14 mars, YAY! <3


Mamma, jag & tjockissyster 2008 (ja, Kim var RIKTIGT höggravid! Idag är hon smalare än smalast den jäveln) <3

(not so) wii

Okej, idag var första dagen på ett bra tag som jag lät ungarna spela Wii. Jag har tagit upp spelet i mitt rum (hehe) så de slog sig ner i min säng och började spela. Jag fixade snacks åt dem och tyckte det var rätt skönt att ha dem sysselsatta. Jag gick ner och började förbereda med maten när jag hör hur dem börjar skrika och böka där uppe. Jag går upp och hittar dem båda gråtandes och skrikandes i mun på varandra. Varför kan ungarna inte lära sig att samarbeta när dem spelar wii? Jag skickade in ungarna på vars ett rum för att lugna ner sig, stängde av Wiit och gick ner och hämtade Sams läxor. Nu sitter han i sitt rum och gör läxor medans Hannah sitter i sin säng och läser en bok. Här styr man med järnhand! Haha




Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

Att få jobba med något jag älskar, inom konst, mode eller musik. Att vara ekonomiskt oberoende. Att mina nära och kära håller sig friska och mår bra. Att resa till alla kontinenter i världen (utom Antarktis). Att publicera en bok och att ha man, barn och fet lägenhet/ stort hus innan jag är 35.

All the single ladies, now put ur hands up!

Jag bojkottar Alla hjärtans dag i år och kör på att njuta av att vara singel och spara pengar som man annars hade lagt på onödiga presenter åt sin pojkvän. Mouhaha.

Dagens citat

Me: Tomorrow it's valentines day, yay!!
Hannah: Well, it's just a normal day for kids.


Haha, hur kan man inte älska henne? Även om hon kan vara världens monster ibland så är hon ändå min lilla älskling <3



Dag 3 – Min favorit årstid och varför

Sommar såklart! Behöver jag förklara varför? Allting känns mycket bättre på sommaren, det finns mer att göra. Man behöver inte gå runt i tjocka tunga kläder, man kan spendera timmar i trädgården/stranden och bara suga in solen. Man blir brun, man ser bättre ut, man kan gå på festivaler, marknader och grilla god mat. Man mår helt enkelt bättre!




Dagens outfit


Tröja: Primark, Leggings i bomull/skinn: H&M



Nu ska jag ta bilen och köra hem till Saskia. Egentligen skulle jag ut med mina spanska tjejer ikväll men de ville ut på Picadilly Circus och det orkade jag inte, så jag struntar i att svira denna helg! Istället blir det middag och mys med min favorit tyska! Vi hörs senare, puss!

England - Italy

Kollar på 6 nations matchen, det är England vs Italien. England leder med 59-13 HAHAHA, de verkligen krossar Italien idag! Helt galet. Egentligen är jag inte så intresserad av denna matchen, det är imorgons match som jag kommer sitta fastklistrad framför, Irland spelar. Ni vet väl vad det innebär? Jonathan Sexton, mmm :) <3



time for bed

dagens shopping






Klänning: Jane Norman, Blus: H&M, Väska (till i sommar) & Strumpbyxor: Primark

Sallys birthday



Sally fick ett megastort blomsterbud, Hannah tyckte kartongen var roligast


Min lilla sötnos Oliver <3


Blås i tutor och kronor på huvudet. Vi hade kul!

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.




Min systerdotter Tindra (T indra, not Sparkle for those who use google translation..) som jag saknar oerhört mycket.

shopping

Kom nyss hem från Kingston efter att ha shoppat i ett par timmar. Det började först med ett tråkigt besök på banken, var tvungen att ansöka om ett bankkonto IGEN efter att de slarvat bort min förra ansökan. Denna gång fattades jag ett brev från min värdmamma som understryker att jag bor hos dem. Så på måndag ska jag dit igen, lämna in brev + ansökan och sedan behöver jag inte vänta på att få ett konto utan de kommer att öppna ett åt mig direkt (man brukar få vänta en vecka annars, jag väntade 4 veckor innan jag gick och frågade varför jag inte fått något..), VIP. Sedan blev det Primark, där jag införskaffade en väska, strumpbyxor osv. Sedan skulle jag möta upp min värdmamma utanför Bentalls, jag smet in på Jane Norman först och där hittade jag en klänning jag kikat på förut, men i min rätta storlek, så den köpte jag. Den var dessutom på rejäl rea, det gillas! Efteråt mötte jag min värdmamma för att åka hem, men då kom hon på att inte köpt en jacka som hon skulle, så vi gick och letade efter en åt henne. Hon ville ha en jeansjacka, så jag tog med henne in på H&M, där hon hittade en jättefin. Jag fyndade en söt topp till sommaren på rean. Efter detta var vi nöjda och körde och hämtade Hannah på skolan. Nu sitter jag och Hannah i min säng, jag med datorn och hon med hennes ipod touch och spelar spel. Sally är och hämtar Sam och ikväll ska jag vara barnvakt.

Nu måste jag ner och äta något, dör snart så hungrig jag är alltså. Sen ska jag gå bort till affären och handla hem något gott till ikväll. Det blir ingen dippa, för alla mina är slut, buhu.


Bilder på shoppingen kommer så fort jag hittar en kniv att bända upp min kamera lucka med..

If you'd call me now, baby then I'd come running

 

Jag vill ha sommar! Värme, brunbrända ben, shorts, klänningar, bikini, stek i trädgården, sena kvällar med
vännerna, grilla, rosé vin i solskenet, musik och kärlek. Kom igen, skynda på!


 

 

 



jag har fredag i blodet

hej hopp!

Igår hade vi kalas här i huset, massor av människor som åt middag och smällde smällkarameller med "instrument" i, det var tutor som hade olika nummer. Man skulle sedan blåsa i dessa efter hur det stod i ett häfte och så blev det en melodi. Efter cirka 52 försök så lyckades vi spela Happy Birthday utan att Hannah började skratta haha. Trevligt var det men jag var himla trött och hade ont i huvudet. Jag hade varit vaken sedan 07.00 och inte taigt en powernap, dessutom stod jag i köket med Sally i flera timmar och förberedde. Kan ju meddela er att jag somnade gott sedan.

Idag vaknade jag upp som vanligt klockan 07, gick ner i köket där ingen var men jag hörde att de alla var på tredje våningen så jag fortsatte med mina vanliga morgonrutiner. Sally kom ner och sa att jag kunde gå och lägga mig igen om jag ville men jag var inte alls trött så jag struntade i det. Ska in till Kingston senare idag, måste stilla shoppingbegäret lite. Men först måste jag försöka få tag på Tova så vi kan boka vårt hostel i Dublin. Jag hittade ett som var billigt och bra, centralt osv. WIIIE 6 DAGAR KVAR!!!



En nyvaken tjej med dagens minus - det regnar IGEN!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig


1. Jag är döv på ena örat
2. Jag är besatt av att smsa
3. Jag blir lätt irriterad
4. Jag har väldigt svårt för att hålla i mina pengar
5. Jag har 5 syskon, varav det endast är 1 jag träffar
6. Jag fick en räkning på 11 000 när jag var 12 år gammal (mobilen)
7. Jag kan inte somna utan att kolla på film/tv
8. Jag står hellre ut med personer jag inte gillar än att vara taskig mot dem
9. Jag har gula ögon
10. Jag ångrar 2 av mina 5 tatueringar


Grattis Sally!

Idag fyller min värdmamma 36 år, grattis grattis! Jag har köpt Män som hatar kvinnor (The girl with the dragon tattoo) på DVD, eftersom att hon älskar böckerna men inte har sett filmerna höhö. Det innebär ju att jag dessutom får se på lite svensk film :) iallafall, ännu en gång ett stort grattis till världens bästa värdmamma!




worlds greatest love story

Jag önskar nästan att jag var 17 igen, gick i gymnasiet, träffade en så fin kille som Nathan och var lika lycklig som Haley. Jag tror att deras historia är den finaste kärlekshistorien jag vet. Synd att det bara är tv karaktärer..


morning

Idag måste jag vara i huset tills vi har fått en leverans med ett paket som är viktigt. Min värdmamma fyller nämligen år imorgon och det är min värdpappas present åt henne. Detta innebär att jag varken kan sova eller åka till Tova. Suger ju.

Aja, nu ska jag ner i köket och laga brunch, är sinnessjukt hungrig! Hörs senare :)


from FML

(fmylife.com) best website ever! I would totally marry this guy.. and Tova, stop laughing, as I know that ur doing it right now!! 


"Today, I was going on a first date with a girl I really like. We were going to see the new Harry Potter movie, and she told me she was getting all dressed up. It was only after I picked her up I realized she meant that she was dressing nicely. I was dressed as Harry Potter. FML"

med start imorgon

25 DAGARS AKTIVITET!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Dagens låt

En gammal goding


Well if you plane fell out of the skies
Who would you call with your last goodbyes
Should be so careful who we live out of our lives
So when we long for absolution, there'll be no one on the line


We only got 86 400 seconds in a day
To turn it all around or throw it all away
We gotta tell 'em that we love 'em while we got the chance to say,
Gotta live like we're dying

 

Läsarfråga

Postat av: Mina
Hej Sabrina!
Det är så att jag ska vara au pair i London i sommar och letar nu (lite för tidigt) efter en liten bebis jag kan ta hand om, älskar smååå barn ;) O när jag såg denna sötnosen kunde jag inte låta bli o skriva och fråga dig ifall du tror/vet ifall föräldrarna kommer vilja ha en au pair senare när/om mamman börjar jobba eller så :)
kram

Svar:

Hejsan! Eftersom att jag ska ta hand om Oliver när hans mamma börjar jobba så behöver dem ingen au pair!


Postat av: Anonym

Jag skulle jättegärna vilja bli au pair i London inom det kommande året! Via vilken sida sökte du? Och hur centralt bor du egentligen? :)
Tycker din blogg är superbra!

 

Svar:
Hejsan! Tack så mycket för komplimangen! Jag sökte Au Pair familj på Au Pair world, lättaste och bästa sidan att söka efter au pair/värdfamilj! Jag bor i Zon 5 (av 6 zoner). Det tar mig ungefär 20-25 minuter att åka in till Waterloo, så det är ganska nära, de flesta au pairer bor runt Zon 4-6 !

 

 

 

Today I'm wearing this

Varmt och soligt i London idag. Väldigt skönt!

I want love


I can't love, shot full of holes
Don't feel nothing, I just feel cold
Don't feel nothing, just old scars
Toughening up around my heart

So bring it on, I've been bruised
Don't give me love that's clean and smooth
I'm ready for the rougher stuff

No sweet romance, I've had enough

Supper

Visste ni att här i England heter inte middag "dinner" som man lär sig i skolan (Amerikansk engelska), utan det heter supper! Rätt konstigt ord enligt min mening. Dessutom heter efterrätt "pudding" och inte dessert.. Så konstigt att engelska kan skilja sig så mycket mellan två länder.

Idag gjorde jag iallafall stekt ris med ägg, ärtor, kokta morötter, majskorn och bearnaissås till mig och Sam som supper. Mumma!


tråkiga måndag

Måndagar är alltid lika tråkiga, för det är de dagar jag oftast spenderar liggandes i min säng på mitt rum. Städerskan är här och jag gillar inte att gå runt i huset när hon håller på..
Jag sitter och kollar på FML (fuck my life) på datorn, skit rolig hemsida. Ska alldeles strax in i duschen innan jag ska köra och hämta Sam & Sam!


Hörs senare :)



I lördags, jag och Tova stötte på en gatumusikant runt 01.00 på natten, helt ensam i Kingston.

lördagskväll

Fördricka hos mig med Tova, 01.15 tåget in till centrala Kingston bara för att inse att de slutar släppa in folk på barer/klubbar 01.00 enligt engelsk lag. fail! Men vi hade roligt ändå, jävligt roligt! 


besök

Vi har besök här i huset av min värdmammas syster Katie och hennes familj! Sally & Katie drog nyss iväg till frisören efter att jag & Sally beslutat att Katie ska klippa lugg och bob! Hon var ett nervrak när de gick, men jag tror hon kommer se jättefin ut i det. Nu sitter jag, Hannah, Sam, Katies man James och deras lilla son Oliver och leker i TV-rummet. Kolla hur jävla söt Oliver är, världens sötaste bebis! Han ska jag babysitta åt en hel dag i Maj + ett par dagar i veckan i sommar medan Katie jobbar :)



mer bilder från igår

(dålig på att uppdatera, men jag mår inte bra idag så ni får hållas ett tag tills jag blir lite friskare)




inget blev som det skulle

Det blev ingen lunch i Kingston idag, istället träffades vi i Wimbledon, jag, Tova & Saskia! Käkade på Subway, kikade sedan i affärer. Efteråt tog jag och Tova tåget in till centrala London för lite walking. Hoppade av på Waterloo och GICK sedan ända till Oxford Street. På vägen utforskade vi ställen vi aldrig sett förut, bl.a. China Town, där det var dekorerat för det kinesiska nyåret som firas just nu. Mysig stadsdel! Vi hittade även Covent Garden, Jubilee Market, SCANDINAVIAN KITCHEN osv. 3-4 timmar spenderade vi inne i centrala London innan vi begav oss hem.

Jag skulle egentligen ut och svira ikväll men blev erbjuden att babysitta av samma familj jag babysatt för förra helgen och jag behöver ju så mycket pengar jag kan få inför Dublin så jag tackade ja! Dock kom dem hem vid 22.30 redan så just nu ligger jag i min säng och kommer alldeles strax att slockna!

Bjuder på 3 bilder från idag, resten får ni se när Tova får sina fingrar ur röven och skickar dem till mig! PUUUSS!




väldigt blåsigt väder idag.

friday tomorrow

Dagen imorgon ser ut såhär:


Upp och jobba 7am till 8am som vanligt
Dammsuga mitt rum (chips överallt efter barnen)
Duscha, raka, noppra osv inför kvällen
Lunch med Saskia & Tova här i Kingston
Förbereda inför kvällen tillsammans med Tova
Till Piccadilly och förfesta med ett gäng brudar
Till The Mayfair Club och röja hela natten lång



Pepplåt inför imorgon, love it!

iphone

Äntligen har jag fått hem min telefon och kors i taket, den fungerar - på alla sätt och vis! meeen, som vanligt har jag ju otur med denna jävla telefon, denna gång var det att allt i den (bilder, musik, kontakter, appar osv) var raderat.. så det var bara att sätta sig ner och lägga in allt igen. Men inte kan jag tjura för nu har jag äntligen min mobiiiiil.



inga appar, snyft

Läsarfråga

Postat av: Evelina

Hej! :D En lite random fråga bara: hur fick du ihop dina 200 timmar (minimum) barnerfarenhet innan du drog till usa, och behöver man något speciellt antal sådana timmar om man far till England privat?

 

Hej!
Jag har varit barnvakt i många år och har dessutom en systerdotter som jag hade som barnerfarenhet. Det är inte svårt att få ihop till 200 timmar, men om du inte lyckas kan du ju be någon vän till familjen att ljuga och va din referens haha, vet många som gjorde så.. När du reser privat måste du inte ha barnerfarenhet alls, men det är från familj till familj, vissa kräver massa barnerfarenhet, vissa kräver inget alls! Det är alltid bra att ha någon sorts erfarenhet då, då de flesta kollar ditt CV/Personliga brev!

 

 

En au pairs dilemma

Idag hade jag gjort upp en plan för hur eftermiddagen/kvällen skulle se ut. Barnen skulle äta middag, göra sina läxor, se The Simpsons (som de gör varje kväll) och efter det skulle vi måla canvastavlor tillsammans. Barnen tyckte att planen var jättebra och såg fram emot det. Båda barnen hade läxa i franska och eftersom att jag inte kan ett dugg franska så blev jag fort uttråkad. Jag tog tillfället i akt till att laga Hannahs hatt som tillhör hennes skoluniform. Jag sydde och mätte osv innan jag bad henne prova hatten igen, då fick hon världens utbrott och skrek att hon ville att hennes mamma skulle laga hatten (info: hatten har varit sönder i snart 2 veckor utan att ha blivit fixad...). Jag sa; "But your mummy doesn't have time to fix it because she is busy doing fun stuff with you guys! And look, now it's fixed!".

Hannah fortsatte skrika och började gråta (som vanligt). Jag bad henne sluta bete sig illa men hon fortsatte, jag sa åt henne att gå upp på sitt rum om hon inte slutade men det ville hon inte. Till sist sa jag att vi inte skulle måla tavlor om hon inte slutade, men hon fortsatte ändå. Det hela slutade med att jag slet sönder hatten (inte hela då, utan det jag hade lagat) och frågade om hon var nöjd.

Efter The Simpsons kom barnen ut till mig leendes och sa "ska vi måla?" och jag svarade kort "nej". Hannah började då gråta/skrika igen och Sam gick in i TV rummet. Jag gick efter Sam, gav honom hans Ipod touch att spela spel på och frågade om han förstod varför vi inte kunde måla idag och ifall han var okej med det, det var han och han förstod.

Väldigt irriterande att behöva straffa Sam för något Hannah gör, det är ett jobbigt dilemma för en Au Pair. Vi får se hur hon beter sig imorgon, kanske blir det målning då istället annars får jag måla med Sam när Hannah inte är i närheten. Nu kollar hon iallafall på Hollyoaks, Englands sämsta tv serie haha.


sushi + film

Jag blev hungrig runt lunch-tid men hittade inget jag var speciellt sugen på att äta här i huset, så jag körde bort till tesco och köpte med mig sushi hem. Det blev även en film inhandlat, Confessions of a Shopaholic. Älskar den filmen, sjukt rolig och jag känner verkligen igen mig i Rebecca Blomwood! Ska kolla vidare på filmen nu innan det är dags att hämta hem ungar från skolan!



bebis pingvin vs bebis elefant

I del 1 av planet earth får man se massor av olika djur och varelser som vandrar på denna planet. Jag blev förälskad i pingvin bebisarna och elefant bebisarna. Men vem vinner första pris som sötast på planeten? Åh jag kan inte välja!

Byta bloggportal?

Jag funderar på att byta bloggportal, men jag vet inte vilken jag borde välja isåfall? Behöver er hjälp nu att klicka i omröstningen här nedan (vänta 2 sek så kommer den..). Tar ett beslut under dagen imorgon. Nu ska jag kolla vidare på planet earth, är helt fast! Det är fantastiskt att se vilka miljöer och liv som finns på samma planet som den jag vandrar på. Galet och magiskt! Alla borde se denna serien!

 

 

 

 

 

Omröstningen Vilken bloggportal ska man ha? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!

IRRITERAD TILL TUSEN!!!

Okej, traskade nyss iväg till affären där min mobil varit på lagning, bara för att få höra att de inte har lagat den!! Tydligen är han som reparerar telefoner på sjukhus så han har inte kunnat laga den (obvious), sååååå jävla irriterande bara! Trodde att jag äntligen kunde få min mobil fixad till ett rimligt pris! Istället får jag nu hitta en annan affär, vet en inne i Kingston men han tar 10 pund mer än vad denna killen gjorde. Finns en annan affär precis här vid mig också, men då måste jag vänta till klockan 16.00 innan "ingenjören" kommer. Årh, kan någon fixa min jävla mobil nån gång :(




Mongo, kan inte sätta i ett sim kort, eftersom jag inte har en simkortsläsare :(

planet earth


Jag ska nu bädda ner mig och glo på BBC's Planet Earth. Jag gillar naturdokumentärer, även djurdokumentärer. Det enda jag inte klarar av är när det handlar om hav eller livet i havet, får panik då. Har kanske drunknat i ett tidigare liv, jag vet inte, men jag kan inte se filmer om utspelar sig "i vatten" (ex. titanic).


RSS 2.0