Lilla guldklimpen

Idag fick jag träffa min systerson för första gången. Vilken liten fin skatt han är! Han är verkligen superliten (48 cm lång och väger runt 3400 gram) och låg och gnydde mest hela tiden, fullt med prat runt omkring honom ju! 
 
Tindra och Vinzent är redo att träffa sin lillebror <3
 
Lillkillen <3 Så himla söt!
 



Välkommen till världen

Igår den 24:e maj runt 19.30 på kvällen blev jag moster igen. Denna gången till en liten kille (namn ej bestämt)! Det sjukaste är att han föddes på samma datum som min systerdotter (som alltså fyllde 5 år igår och fick en lillebror i födelsedagspresent <3) samt att båda två blev födda med akut kejsarsnitt. Så två barn, på samma datum, på samma sätt. Underbart! Jag lär ju aldrig blanda ihop deras födelsedagar iallafall :)

Mina två små älsklingar <3

Tindra <3 
 
 
Lill killen <3
 

Operationen dag 11

De senaste dagarna har varit sådär, fått lite ont under dagarna och ganska mycket på kvällarna/morgonen.Tror det beror på att jag pratat mycket och då spänner det i stygnen. Mycket har hänt de senaste dagarna också men det kommer i ett annat inlägg för det är så speciellt :)


Operationen dag 8

Idag har varit en bättre dag! Vaknade vid 10.00, tog inte Alvedon förrän runt 13.00 tiden, behövdes nämligen inte! Skönt.. Fick städat undan lite här hemma och åt ett halvt glas persikakräm innan jag tog mig en promenad till jobb där jag lämnade in mitt sjukintyg. Kul att se kollegorna! Skulle gå upp för en spiraltrappa vi har som går upp till kontoret och när jag hade gått upp för den bara svartnade allt för ögonen och jag blev jätte snurrig. Gud jag är verkligen ur form! Stannade där en halvtimme ungefär innan jag begav mig hem igen.

Vid 17 tiden kom My hit, vi snackade lite skit innan vi gick utgick gick en runda i ösregnet, skönt att få röra på sig! Sen gick vi till hemmakväll där hon handlade massa godis som vanligt och jag handlade det enda jag kunde äta = glass! Provade en ny smak, caramel chew chew tror jag den hette. Sjukt god!

My åkte hem för ca en halvtimme sen och jag ska bädda ner mig och kolla på Ink master! Skönt att smärtan börjar försvinna! Får dock ont när jag pratat för länge (låter som en mongolid när jag pratar också) och när jag äter så svider det massa!


Sov gott!

Operationen dag 7

Igår var en av de bättre dagarna måste jag säga!
Vaknade och hade knappt ont i halsen, drog mig faktiskt från att ta en tablett (diklofenak) och klarade mig helt utan citodon. Mår illa bara jag tänker på brustabletten..

Fick i mig lite mat också! 3 vetebullar och en pannkaka! Inte så jättemycket men ändå, försökte trycka i mig en pan pizza men det gick mindre bra, fick i mig en tredjedel kanske. Vill ha i mig mat som får igång min mage!

Det jobbigaste just nu är magen samt att jag är så svag i kroppen och knappt orkar gå. Igår planerade jag att gå bort till mitt jobb som ligger 10 min gångväg bort och lämna in mitt sjukintyg, ville ta en liten promenix bara. Halvvägs dit fick jag vända igen, kroppen pallade inte längre. Jätte skumt..

Men smärtvis så var det en bra dag igår, knappt ont och det räckte med alvedon och diklofenak när det började bli jobbigt. Vaknade precis upp och halsen känns lika dan idag som den gjorde igår morse, har inte tagit smärtstillande ännu men ska strax ta en alvedon!

Just det! Inatt drömde jag lite mardrömmar, jätteläskigt! Och så vaknade jag av att jag hade en hostattack som verkligen inte ville försvinna! Så jobbigt, är ju inte direkt skönt att hosta med massa stygn i halsen!

Påtal om stygn så har stygnen på min högra sida ramlat av, den sidan verkar läkas snabbare än vänstra, det är mer mojs + stygn kvar där nämligen. Aja, går väl bara framåt nu då! HOPPAS jag! 8 dagar kvar av sjukskrivningen så det ska nog hinna bli bra.


Har någon av er gjort en Tonsillektomi förut? Kul att jämföra ens läkning osv. Bara kommentera!

Operationen dag 6

Imorse vaknade jag vid 9 tiden av att pappa ringde mig, dock kunde jag inte svara eftersom att jag hade så ont i halsen. Tryckte försiktigt i mig en diklofenak och väntade på att den skulle börja verka innan jag kunde ta något starkare. Problemet med diklofenaken är att de är så små att de ibland fastnar i hålen efter halsmandlarna och det känner jag inte förrän långt senare.

Annars har jag varit rätt effektiv idag! Fick tvättat massa här hemma, bl.a. gardiner, soffklädsel, sängkläder osv så nu luktar allting gott här hemma! Men jag märkte att jag ansträngde mig för mycket för det gjorde ont i halsen mest hela tiden.. Därför sköt jag upp mina andra planer jag hade idag vilket är att frosta av frysen och att möblera om här hemma.

Smärtvis har denna dagen varit sugig, har haft väldigt ont. Klockan 23 är det dags att ta 2 citodon och efter det vill jag sova! Hoppas på en bra dag imorgon..

Nu ska jag kolla vidare på Biggest Loser och heja på Katta såklart!



Mat idag:
½ glas aprikoskräm med mjölk
3 skedar a-fil med linfrön (UUUH hemskt var det! linfrön överallt)
ca 5 msk köttfärsås med philadelphia ost (aj aj..)
½ glas vaniljkesella


fortsättning dag 5

aaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjj..................... så ser min dag ut ungefär.. just nu ligger jag i sängen och kollar hockey finalen mellan Sverige och Schweiz och har så förbannat ont i hals och öron.. Dessutom har jag småont i magen och jävligt ont i ljumsken/benet. Min muskelblödning jag hade i vintras verkar spöka med mig, det gör seriöst lika ont nu som när det precis hade hänt. VARFÖR kan jag inte bara ha ont i halsen iallafall, och inte i resten av hela jävla kroppen med? Nej, lätt ska man inte ha det.

Gick ner till coop innan idag, tog en evighet men jag kom dit och hem iaf! Handlade hem lite kräm, vaniljkesella, fil, ägg osv så jag har något att äta.. Provade laga köttfärssås utan några kryddor tillsammans med potatismos och creme fraiche som jag åt små små tuggor av men jag trodde min hals skulle ramla av så ont det gjorde. Så jag fick snällt suga i mig lite aprikoskräm och glass efter det. Suck..

Nu börjar jag tycka synd om mig själv.

Operationen dag 5

Dag 5 kan jag lätt säga varit värst hittills, om jag ska mäta styrkan i smärtan. Det gör ont ända ut i öronen och jag ligger mest i sängen och är hungrig... Måste ta mig ner till coop för jag har ingen mat hemma, men mina ben viker sig efter ett par meter och jag är rädd att jag ska ramla ihop inne i affären. Har 0 energi just nu, men det är kanske inte så konstigt när jag inte ätit på flera dagar. En skum grej är att jag gått upp i vikt igen, även om jag inte ätit + tömt hela magen haha. Aja, så länge jag blir bättre skiter jag i vilket!

Hörs senare.

helvetesnatt!

Hela dag 4 gick rätt smärtfritt förbi, insåg att jag inte behövde ta 2 citodon samtidigt utan kunde ta 1 och därför få dem att räcka hela dagen.  Kollade på Eurovision och min favorit vann, yay! Blir till att åka till Danmark nästa år då och kolla eftersom att jag inte kunde kolla i år pga denna dumma operationen. Blev så ledsen när jag insåg att operationen krockade med eurovision. 
 
Halva kvällen har jag haft såna hemska smärtor i magen, ungefär som magknip blandat med mensvärk. Svimningskänslor och illamående har också dykt upp och detta beror på att jag är förstoppad såklart. Dessa jävla citodontabletter gör en så sjukt förstoppad. Jag har sprungit fram och tillbaka till toaletten säkert 100 gånger ikväll utan något resultat. Man blir lätt lurad! Men för ca 30 minuter sedan fick jag nog (klockan är ändå strax 04 på morgonen för fan) och jag tog en tablett som gör att jag kommer springa som en raket till toaletten hela dagen imorgon... Hatar att ta såna tabletter men ibland så måste man, dock tar det 6-12 timmar innan dem börjar verka så jag får ligga här med kramp i magen ett par timmar till :( Detta är inget någon varnar om inför halsmandeloperation.. FÖRSTOPPNING, fyfan. Det värsta hittills, lätt!
 
 
/ trött, svullen tjej 

Operationen dag 4

Dagen har inte kommit så längt ännu men är så himla uttråkad att jag lika väl kan skriva lite.
 
Vaknade upp först vid halv 7 tiden av mitt alarm som sa att jag skulle ta en diklofenak. Dock var jag så trött efter att ha somnat vid 3 inatt att jag somnade om och missade att ta den. Nästa alarm ringde 07.45, dags att ta två citodon! När jag vaknade kände jag att jag hade ont i halsen igen, och en sak som förundrar mig är hur läkarna kan skriva ut brustabletter till en när man har svårt för att svälja? Jag föredrog vanliga tabletter på sjukhuset för då gör det ont en gång liksom när du sväljer, här får man kämpa i sig! Imorse tog det mig 40 minuter innan jag fått i mig ett halvt glas brustabletter och det är inte smaken som är jobbig för den har jag vant mig vid, den smakar lite citrus aktig, utan det svider i halsen vid varje klunk samtidigt som att det spänner från halsen upp till öronen. 
 
Aja.. jag kände mig jätteskakig när jag vaknade också men det beror nog på att jag tar stark medicin + att jag inte ätit alls mycket senaste dagarna. Tänkte radda upp för er här vad det är jag ätit egentligen:
 
Onsdag:
1 isglass
½ glas nyponsoppa
 
Torsdag: 
2 isglass
½ glas nutrilett
ca 10 teskedar pulvermos med smör
ca 4 matskedar blåbärssoppa med vaniljglass
 
Fredag:
En chokladpudding (liten)
½ glas nutrilett
2 piggellin
liten skål soppa
 
Detta hade jag kunnat äta på en dag annars liksom. Passar på att äta medan mina smärtstillande verkar, men det jobbiga är att maten liksom "fastnar" i mina stygn och drar i dem så att de gör ännu mer ont när de smärtstillande väl släpper. Blir en ond cirkel..
 
Dessutom har jag inte varit på toa sedan i tisdags. Trevligt va?
 

Operationen, dag 3

Usch idag har varit värsta dagen hittills, av många orsaker. 

När jag vaknade imorse hade jag inte så jätteont i halsen, värre var det för mina läppar som var snustorra och spände pga att jag sovit med munnen öppen hela natten (kan ju inte andas ut med näsan vilket gör att jag vaknar till hela tiden, får ju inte luft). Allt efter att tiden gick så fick jag mer och mer ont i halsen, tog alvedon och ipren och skickade ett sms till mamma som var i rummet bredvid att hon fick ringa läkaren! Hon ringde sjukhuset och dem sa att de skulle skriva ut recept under eftermiddagen (klockan var ca 10.00). Dagen gick och mamma åkte hem till mormor, under tiden fick jag sjukt och gick ner på apoteket för att se om de hade hunnit sätta in receptet (klockan var nu ca 13) och gissa vad, det hade dom!!! Blev såå glad!
 
Under dagen började jag och mamma bråka lite och det slutade med att jag åkte hem till mig själv så nu ligger jag hemma i min sköna säng och kollar på Let's Dance! Hoppas på en bra natt eftersom att jag är ensam men skulle inte förvåna mig om jag vaknar mitt i natten av att jag tror att jag dör. Inget går min väg!
 
Just ja, tog mig en titt i halsen innan idag och jag kan bara säga EEEEWWW!! Så äckligt.. Där mina mandlar har suttit är nu typ 2 stora hål med massa stygn och någon gul/grå/grön beläggning över, wäh. Läkaren berättade dock för mig att denna beläggning skulle finnas och det är bara bra för det innebär att såren läker. 
 
Dessutom vägde jag mig när jag kom hem och hade gått ner 2,8 kilo sedan i onsdags morse innan operationen. Galet.
 
Hörs imorgon! Nu ska jag försöka sova på mina citodon.

Operationen dag 1 & 2 fortsättning

Jag mådde illa i stort sett hela dagen och hade väldigt ont i min hals. Sjuksköterskorna gav mig ny medicin så ofta de kunde och det värsta var när dem gav mig citodon och Alvedon i form av brustabletter. När jag hade druckit upp det äckliga mojset mådde jag ännu mer illa och fick en illamående tablett. Ca 3 min efter att jag svalt pillan så kräktes jag och fy vad jag kräktes dessutom. Nästan 1 liter vätska som var alldeles röd pga allt blod som funnits i min mage. Efter det mådde jag hur bra som helst och kunde t.om. sova ett par timmar.

Vaknade ungefär varannan timme den natten och när jag fick så bad jag om mer smärtstillande. De väckte mig vid 07 tiden tillslut och gav mig de sista pillerna (Alvedon) innan jag skulle få skrivas ut. Vid 09 tiden kom Milla och hämtade mig och körde mig sen hem till mamma.

Hos mamma låg jag i soffan hela dagen och kollade på tv. Mot kvällen fick jag skitont (inte konstigt när man endast fått Alvedon som smärtstillande? Hjälper inte ens mot mensvärk fan!). Tillslut tog mina piller slut och jag skulle ner till Apoteket och hämta ut det läkaren skrivit ut, vilket var exakt samma som jag hade hemma redan, och väl där får jag reda på att läkaren inte hade skrivit ut något alls! Idiotläkare!! Där stod jag och hade sjukt ont i halsen och hade en hel natt framför mig utan smärtlindring? Köpte med mig Ipren och Alvedon och stoppade huvudet fullt tills jag somnade. Mamma ringde sjukhuset och ville att de skulle skriva ut citodon till mig men alla läkare hade gått hem så de bad oss vänta till dagen efter. Oj vad arg jag var och det värsta är att när du är glad, arg eller ledsen så gör allt mer ont eftersom att du spänner halsen! Känns ungefär som när du har en klump i halsen innan du börjar gråta fast gånger 200000. Nej men sova fick jag sen, vaknade vid 03 då jag tog Alvedon och Ipren och samma igen vid 08 tiden, hade faktiskt inte ont i halsen när jag vaknade då! Skönt.

Operationen dag 1 & 2

Igår vaknade jag vid 8.30 tiden, kunde omöjligt sova då jag var så nervös inför operationen. Jag hoppade in i duschen och skrubbade mig med den där svampen som dödar alla bakterier. Vid 10.00 hämtade AC upp mig och vi begav oss till Ystad. Väl på sjukhuset blev jag inskriven och sådär, fick klä om och blev tilldelad en säng. Skulle opereras 13.00 men kom inte iväg förrän 2 timmar senare..

När jag vaknar upp efter operationen tjuter jag som ett barn och nästan skriker efter smärtstillande, gjorde fruktansvärt ont i hela halsen. Jag kunde heller inte andas ut med näsan, andas in gick finfint dock! Två gånger pumpade dem i mig morfin men ändå gick inte smärtan bort. Visst gick den ner lite men helt bort försvann den aldrig. Min läkare/kirurg kom in till mig på uppvaket och berättade att det hade gått bra men att det hade blivit lite komplikationer och jag hade blött mycket (ca 100ml) så de hade fått sy mig i halsen (5 stygn tror jag det var) och han ville ha kvar mig över natten. Tur var väl det för den natten var fan ett helvete.

Fortsättning följer..

Uppföljning halsböld: Operation

Har nu äntligen fått tid till operation för att ta bort mina halsmandlar och imorgon sker det! Är sjukt nervös redan men alla säger åt mig att det kommer gå hur bra som helst, får tänka så! 
 
Har fått duscha med en speciell svamp idag som tar bort alla bakterier och jag ska göra samma sak imorgon bitti. 

Klockan 10.00 hämtar min vän AC upp mig för att köra mig till Ystad (underbara AC!). Klockan 13.00 är det dags för operation och jag lär ligga kvar hela dagen tills min älskade bästis hämtar upp mig! Både Milla och AC är underbara som kör ända från Malmö till Ystad för min skull. Milla lär nog få sig ett gott skratt på vägen hem då jag säkert kommer vara fullpumpad med smärtstillande.
 
Det är iallafall sjukskrivning som gäller för mig och jag är borta från jobb i 2 veckor. Skönt och tråkigt på samma gång, men mest skönt fastän det är under sånahär omständigheter!
 
Aja, önska mig lycka till. Jag återkommer om ett par dagar!
RSS 2.0