Malmö airport

Sitter i bilen just nu påväg till Malmö airport. 06.15 lyfter vi mot Gran Canaria och där stannar vi en vecka! Vi hörs när jag är hemma igen. Med vänlig hälsning, tröttaste tjejen i stan.

dagens måltider

Frukost: Uteblev p.g.a. magbesvär
Lunch: Uteblev av samma orsak som ovan
Middag 1: 1 skiva bacon med lite lite löksås
Middag 2: Halv stek med beasås
Kvällsmat: 3 skivor bröd med ost, ett ägg och en smoothie
 
Blev mer till kvällsmat eftersom att jag inte vågade äta större delen av dagen och var sjukt hungrig när jag kom hem från jobb. Gick hem tidigare idag p.g.a. illamående och kramper i magtrakten och ett varmt bad senare lugnade det ner sig. Skönt.. Är helt slut i kroppen så nu ska jag lägga mig. 
 
 

Vikten

Ja, bloggen handlar i stort sett om mat och vikt just nu men det är också det enda intressanta som händer i mitt liv just nu! Här är en skärmdumpning av min viktförändring den senaste veckan! Som ni ser hade jag gått upp i vikt när jag vägde mig igår, blev lite nedstämd tills jag fick min mens idag (ursäkta äckelspråket) och förstod att det var pga den :) blir alltid svullen dagen innan den kommer.

Nu, sova. Imorgon, jobb! 4 arbetsdagar kvar innan jag drar till gran canaria med min bästis!


Low carb bröd

Dagens måltider:

Frukost - smoothie (samma ingredienser som igår)
Middag - blomkålsmos, torsk och sallad
Mellis - två skivor lchf bröd med makrill och majonäs (mums!)

Brödet går att köpa på bl.a. Coop och det kostar 30 kronor!

Någon annan?

Är det någon som läser här som också går på lchf eller kanske en annan diet?

Lchf smoothie

Gjorde mig en alldeles underbar smoothie till mellis innan. Ingredienser:

1dl grädde
1dl turkisk yoghurt
1 dl hallon/blåbär
Ca 1 msk stevia
4 droppar vanilj arom


Har seriöst aldrig smakat en godare smoothie..

Dagens middag

Köttfärsfyllda paprikor med ost tillsammans med sallad blev dagens lchf middag. Mums!

Våfflor

Lunch idag blev lchf våfflor, gjort på fiberhusk, mandelmjöl, kokosfett, ägg, salt och bakpulver. Det var helt okej, men det slår ju inte vanliga våfflor :)

Dagens ENDA mat

Jag har varit dålig på att äta idag. Har inte funnits mycket tid och jag har dessutom mått väldigt dåligt hela dagen. Men detta var gott iallafall!

en vecka

En vecka har gått sedan jag började med LCHF och imorse när jag vägde mig så stannade vågen på 79.9. På fyra dagar har jag gått ner 1,5 kg, inte illa!

Efterrätt

Idag gjorde jag en lchf kladdkaka. Det blev mest som chokladmousse och jag gillade det inte. Det var väldigt mycket smak av mörk choklad som tog över och jag som inte är världens största fan av mörk choklad kunde inte äta den, även om jag hade vanilj/hallon grädde till. Synd!

Dagens middag

Blev en repris av broccoligratängen med stekt kassler. Mums! Har mått dåligt i ett par dagar nu, inget fysiskt utan mer psykiskt, så ska iväg på bio och berättelsen om Pi och få bort tankarna lite!

Vikten

När jag började väga mig för 2 dagar sedan, så vägde jag 81.4. Imorse när jag vägde mig så hamnade jag på 80.2. Jag har alltså gått ner 0.8 kg sedan igår morse. Galet hur det här funkar, såhär fort trodde jag inte det skulle gå och jag trodde inte heller det skulle vara så enkelt!

Middag

På jobb blev det till att äta en bit kycklingfilé med någon röra till som innehöll bl.a. Gräddfil och gurka. Glömde ta en bild men infon fick ni! har druckit en sockerfri redbull också, satans trött av denna diet blir man, det enda negativa jag upplever. Blir lite nattamat om en timme. Ska bli spännande och se vad jag kan äta av det kockarna erbjuder.

Frukost lunch middag

Dagens frukost blir densamma som igår, äggröra med räkröra på. Väldigt mumsigt, mättande och enkelt att laga! Till lunch en liten bit lax med sallad vid sidan om och middagen blir en surprise, för den får jag på jobb! :)

Lördag

Hej på er!
Det blev inte mycket mer till bloggande igår då jag jobbade 16-03. Det blir likadant idag men ska försöka uppdatera maten iallafall!

Middagen igår blev bara en köttfärsbiff med sås. På kvällen blev det en tallrik med grekisk sallad.

Vägde mig i morse när jag hade vaknat och vågen stannade på 81 kg jämt, -0,4 kg sen igår :) sjukt!

Fredagsfrukost

Omelett gjord på ägg och grädde med en härlig röra bestående av majonäs, räkor och gurka. Toppa med gräslök!

Fredag

Vägde mig precis och vågen stannade på 81,4. Så runt 10 kg kvar till jag känner mig okej. Nu ska jag iväg och handla räkor så jag kan göra en god frukost!

Hörs sen!

mums!

Halva dagen idag spenderade jag hos mamma ett par timmar. Pratade, sorterade lite av sakerna jag har kvar där och chillade i soffan framför tvn. Andra halvan spenderade jag tillsammans med min bästa vän Milla här hemma hos mig. Vi lagade mat, myste och beställde grejer i taxfreen inför vår resa om TVÅ veckor! Som vi längtar!

Eftersom att Milla också går på LCHF så kom hon hem med lite olika recept till mig och det ena slog vi till med idag. Det blev broccoligratäng med stekt kassler. Så sjukt gott, mättande och nyttigt (om man går enligt LCHF vill säga). 
 
Ingridienser:
Broccoli
Ägg
Grädde
Riven ost
Salt & peppar
Smör
Kassler
 
Prova det hemma ni med, även om ni inte äter LCHF för det var så sjukt gott! Till efterätt blev det för mig vispad grädde med hallon, inte en jättehit men helt okej om man är sugen på något sött.

Jag köpte mig en våg idag också och fr.o.m. imorgon bitti ska jag börja väga mig varje dag. Kommer att lägga upp resultaten här varje dag också.
 
 

Dag 4

Idag är det dag 4 sedan jag startade med LCHF. Har hittills bara hunnit äta frukost och då blev det en oopsie med ägg på, samt ett ägg vid sidan av med äkta majonäs. Så gott! För er som undrar var oopsies är, så är det ett sorts substitut till bröd men det är bara gjort av ägg,salt och philadelphia ost. Dem smälter i munnen på en! 
 
Planerna för idag är att åka och handla en våg för jag har ingen aning om hur mycket jag väger för tillfället. Jag har två motivationsbilder, en där jag var som fetast som jag aldrig vill bli igen och en när jag var som smalast, dit jag gärna vill igen! Vi får se vad som händer! Just nu märker jag inte så mycket förutom att jag är mindre svullen.
 
 
 
                           
 
Smalast                                                                            Fetast
 
 
 
 
 

LCHF

Jag började med LCHF i måndags. Jag tänker ge det en chans och se hur stor skillnad det är på mig när vi åker iväg på semestern om 16 dagar. Hittills går det bara bra, känner inget sug efter något jag inte får lov att äta. Jag får dricka redbull light och pepsi max, men föredrar dock loka. Middag idag blev blomkålsmos med stekt fisk och sallad samt en klick creme fraiche. MUMS!

Ska nu bege mig till affären och köpa philadelphiaost så att jag kan baka lite oopsies.

Tänker uppdatera varje dag med vad jag äter samt om jag känner några skillnader, så stay in touch!

imorgon

Imorgon ska jag äntligen få gå på undersökning.. Ska bli skönt att få svar men är även lite rädd och nervös. Vi får väl se hur det går.

Min födelsedag!

Igår, den 2/1, fyllde jag 24 år :) Jag firade inte alls eftersom att jag jobbade från 13-23, men det gör inget eftersom att i helgen kommer jag att ha både kalas för familjen och sen fest med vännerna! 
Jag fick en fin överraskning igår dock, i form av en tårta av Josefin, Amanda och Alex. UNDERBARA! <3
 
 
Nu ska jag iväg och handla hem lite inför lördag, innan det är dags att börja jobba :)
RSS 2.0