sjuk

Inatt, ett par timmar efter att jag uppdaterade bloggen, vaknade jag av att det smakade kräk i min hals. Jag glömde dock bort detta snabbt då jag även insåg att jag var akut kissnödig. Medan jag satt på toaletten och uträttade mitt behov så kom det, jag spydde ner hela handfatet framför mig, golvet osv. Snabbade mig som fasen med att kissa klart och så fort jag spolat så fick jag slänga mig ner även där och kräkas ett par gånger.. Helt sinnessjukt. Idag har jag inte mått illa eller kräkt, bara haft ont i halsen och örat, så på måndag blir det till att besöka farbror doktorn.. Jag hoppas att ni förstår varför jag inte har haft tid eller ork till att blogga idag, kommer tillbaka igen när jag mår bättre. Nu ska jag gå och lägga mig, 20.51 en lördagskväll. Illa.

jesus..

internet låg nere 1½ dag, igår hade jag så jävla ont i mitt huvud och mitt öra (förklarar en annan dag om min sjukdom), så jag orkade knappt slå på datorn! Idag har internet segat så inga bilder har kunnat komma upp, vilket innebär: imorgon blir det multi update, samt bilder på allt jag försökt lägga upp idag!


puss och happy royal weddingday!

Hop

Idag är det ju ungarnas sista dag på detta lovet, så vi drog till bion och kollade på Hop tidigare idag! Filmen var helt okej, lite tråkig för folk som är 10+ kanske.. haha. En sak som var roligt dock, personalen råkade sätta i fel film, de satte i Scream 4 istället för barnfilmen haha, det slutade med att en del personer lämnade salongen med sina barn! Överkänsliga.. det var ju bara massa trailers på andra skräckfilmer som hann visas.. dock i hela 30 minuter haha. Aja, jag tyckte det var riktigt kul iallafall!


bank holiday

Tog mig en sväng in till London (centrum) idag. Hamnade på Oxford Street, Picadilly Circus, Soho, Carnaby Street, Chinatown, Notting Hill, West End osv. En riktigt härligt stekig dag som slutade med två nya fina plagg i garderoben. Hur dem ser ut visar jag er imorgon och då kommer jag även att visa er vad jag shoppade förra veckan. Jag lovar!









Love
- S

bortskämd

Nu har jag varit ledig i 10 dagar och oj vad skönt det har varit! Idag är sista dagen innan verkligheten faller på en igen! Barnen har skola onsdag & torsdag, sen är de lediga igen på fredag eftersom att det är kungligt bröllop här! Imorgon jobbar mina värdpäron igen så det blir till att hitta på något roligt med barnen då hela dagen! Nu ska jag köra min värdmamma till hennes kompis, sen ska jag ut i trädgården och soooola och äta lunch för jag är så sjukt hungrig!



1 år

Idag har det gått ett helt år, ett helt år sedan jag fick ett hysteriskt samtal från min syster. Ett helt år sedan jag inte hörde vad hon sa mellan all skrik och gråt, ett helt år sedan jag fick chockbeskedet att du lämnat oss, och att min fina syster och din mamma hade hittat dig, död, borta ur våra liv! Ett helt år har gått sedan jag satt i soffan där hemma, tittade på Tindra när hon lekte, din fina dotter, och grät. Grät för att jag visste att hon inte förstod, att hon aldrig kommer att förstå eller komma ihåg. Fan, vi saknar dig så sjukt mycket! Idag tänker jag på dig nonstop. Vila i frid kära Daniel, min älskade svåger!



Ni är roliga!

Så fort man tar bloggpaus så kommenteras det som satan, men när man börjar blogga igen så är det knäpptyst! Wierdos :)

Iallafall, idag är det stekande sol som vanligt, jag och Hannah har klätt ut oss till påskkärringar, något som man tydligen inte gör i detta land! Vi har även gjort små blomsterkransar! Det är mysigt att spendera tid med barnen "när man inte måste". Jag menar, jag är ju ledig, men jag tycker om att hänga med dem ändå ibland! Idag får vi gäster som ska stanna över natten och imorgon ska vi ha en stooor påsklunch med egg hount för barnen! Kan bli riktigt kul!

Vet inte vad jag ska göra ikväll, kanske åker jag till S, annars så stannar jag hemma och umgås med familjen om inget annat rolig uppenbarar sig! Orkar inte festa när det är så varmt ute, är ju svintrött om kvällarna!



Love
- S

fredag

Åh härliga fredag!

Idag har vi haft 26 grader varmt med en stekande sol och blå himmel. Min värdfamilj har kommit hem igen och vi grillade nyss i trädgården. Mysigt mysigt! Innan idag drog jag ner en sväng till centrum och införskaffade mig lite kläder, bl.a. ett par vita shorts, ett grått linne och en NY Yankie baseball jacka! Bilder på detta kommer att komma upp i nästa inlägg! Nu vet jag inte vad jag ska göra, är väldigt trött, så blir nog att ha en mysig kväll i sängen med godis, lite läsk och en bra film!




Love
- S

äntligen!

Nu har jag äntligen kommit hem och ligger i min säng, har precis bäddat rent familjens sängar inför imorgon och...................................Zzzz.. nä jag orkar faktiskt inte hålla ögonen öppna mycket längre!

14 timmar..

Jag ar inne pa den 14e arbetstimman just nu.. Kan ni ana om jag ar trott eller? Fy farao.. Foraldrarna kommer hem om cirka 1-1,5 timme och da ar det jag som ska kora raka vagen till en bensinstation och kopa cigg (for nej, det har jag inte heller ikvall, alla tog visst slut innan idag..), sen ska jag hem, fixa iordning huset, badda sangar osv och sen, seeeen ska jag slanga mig i sang och sova som bara den!! Imorgon kommer min vardfamilj hem igen!
Love
- S

babysitter

Hej hopp! Ar just nu barnvakt at 4 ungar haha. Klev upp 7 imorse och strax innan 8 var jag hemma hos Gisela for att babysitta for hennes vardfamilj. Lite senare ringde Raquels vardmamma och fragade ifall jag kunde babysitta 2 av hennes pojkar samtidigt (de bor grannar), sa nu ar vi har! Barnen ar ute i tradgarden och hoppar trampolin och jag chillar.. Latt att va barnvakt ibland! Detta huset ar dessutom ENORMT sa de har mycket lekyta! Klockan 3.30 ska jag, Alicia och Hector (Giselas ungar) ivag och se Rio pa bio, hoho rim pa det va!
Hoppas att ni har en grym dag!
Love
-S

you dont step into love, you fall head over heels


My
feelings are like anxious butterflies fluttering in the chest.

Your kisses let them out one by one.
Anxiety, happiness, love.
They take the forms of tears, laughter, smiles.
You take care of them one by one.
The butterflies start to calm down.
And then lands safely in my chest again.



/S

babysitting tonight!

Hej på er kära följeslagare, ni är bäst som följer mig varje dag, fastän jag dragit ner på bloggtempot lite. Vad föredrar ni, så som det är nu eller som det var förut?  Ikväll ska jag iallafall vara barnvakt åt min kompis Rachels familj, för hon är i Spanien just nu på semester :) Imorgon ska jag vara barnvakt åt Giselas värdbarn heeeeela dagen! Gisela är nämligen också i Spanien just nu på semester! Nu tänkte jag passa på och svara på lite frågor jag fått den senaste tiden.. Då kör vi!



Anna:

Hej! jag ska åka till london v.17 och kommer alltså vara där under bröllopet och undrar bara om det är något speciellt som händer under veckan eller om det är något man ska tänka på :D


Svar:
Hej Anna! Du bör tänka på att kollektivtrafiken nog är det lättaste sättet att ta sig fram på (dock ej bussarna), taxi kommer nog ta en väldig tid + att bli dyrt eftersom att stora delar av London är avspärrat. Dessutom får du nog räkna med väldigt mycket turister och en massa japaner som ska knäppa kort på allt som har med bröllopet att göra ^^ Hoppas att du har en trevlig vecka här!


Therese:

Du verkar ha många andra au pair kompisar, träffas ni i genom barnen, föräldrarna eller på något annat sätt? Ska åka som au pair till London om två månader så är lite nyfiken :)


Svar:
Hej Therese! Ja jag har en massa au pair kompisar här i London! De flesta av dem (framförallt svenskorna) har jag träffat "privat" (via facebookgrupper etc) men mina spanska/italienska tjejer har jag träffat via mina små värdbarn. De går alla på samma skolor! Ett tips om du vill skaffa vänner när du kommer ner hit är att bli medlem i grupperna "Londonsvenskar", "London Au Pair" och "Au Pair in London" på facebook. Där finns massor av tjejer och killar som letar efter nya vänner i sitt område :) Lycka till!


Amanda:

Älskar din blogg!:) håller själv på att färdiställa mina annsökningar för att åka till london som au pair. Hur gjorde du när du hitta din familj? :)

Svar:
Hej Amanda och tack så mycket :) Jag hittade min familj via AuPair World (googla), jag åkte alltså privat och inte via en förmedling/organisation. Lycka till!

Vilken härlig dag!

Ja, dagen har spenderats ute till största del! Efter min solning åkte jag ner till floden för att träffa Fabiano, min italienska lilla babyboy (ja, min babyboy, han är typ 4 år yngre än mig och alltså bara en vän haha). Vi satt i solen och njöt, drack lite öl och snackade massor. Runt 19.00 tiden blev han hungrig så då gick vi till den italienska restaurangen Al Forna, där vår vän Pepe jobbar. Uff vad god mat vi åt, vi började med vars en tallrik med mozarella/tomat/basilika och sedan åt han någon biff med potatis och grejs medan jag åt en äkta italiano lasagna! Fy vad god den var! Vi delade en flaska rött också, eller Fabiano drack den snarare helt själv, jag drack ett halvt glas, resten var hans! Han bokstavligen vinglade ut ur restaurangen efteråt haha. Vi gick sedan ner till floden igen och pratade med svanarna innan vi åkte hem :) Nu ska jag alldeles strax släcka datorn och sova, sova, sova. Ska sova riktigt länge och bra för igårnatt fick jag bara sovit 4 timmar. Kom hem till Francesca runt 03.00 eftersom att hon var sen inifrån London och sedan klev vi upp klockan 07.00 då det var dags för mig att köra henne till flygplatsen.. Puih!

Vi hörs igen imorgon finingar!


25 + och sol

Ja, det ar verkligen sommarvader har! Har legat ute storre delen av eftermiddagen pa studsmattan och bara sugit i mig solen! Farg har jag fatt det med, ohja! Lite senare idag ska jag traffa mina Italienska killar for en ol eller tva nere vid floden, kan bli mysigt! Jag har ju glomt att beratta att jag ar ledig en vecka nu, eller ja, nu ar det bara 3 dagar kvar dock! Sa, jag har huset for mig sjalv och det ar riktigt javla nice! Nej nu ska jag ut i solen igen!!

Hur har ni det i Svedala? TTYL



Ja.. ser ni sa svinigt gott jag har det?

sleepover!

Om cirka 1 timme kommer Francesca hit! Vi ska hem till henne och ha en liten sleepover hon och jag! Mysigt och trevligt att inte sova ensam en till natt, blir ju alldeles till mig av alla ljud som kommer om natten! Buuh.

Hahaha vad roligt detta inlagget blev, jag undvek att anvanda aao (med prickar pa) eftersom att jag sitter vid min vardmammas dator haha, vad fult det lat med ord utan dessa bokstaver!

Blow

Svar på en läsarfråga!

Postat av: Frida

Hej Sabrina! Jag ska åka till London på måndag och åker hem på påskaftonkväll.. Jag undrar om du vet om det händer något speciellt som man inte får missa i och med att det är påsk och så :) Kram

Svar: Hej Frida! Vad roligt att du ska åka till denna underbara stad :) Jag tror inte att det händer något särskilt speciellt under påskhelgen här, dock är jag inte 100 % säker på detta. Dock vill jag bara ge en varning att delar av London kan vara avspärrat nu, jag vet att halva Green Park är det, pga bröllopet som äger rum veckan efter att du är här! Hoppas att du har en trevlig vistelse i övrigt :) Kram!

vilken kväll.

Jag & Jenny drog till Camden för att kolla på när Quarrel spelade, eller rättare sagt när S spelade hah :) Mycket bra musik, sjukt bra är dem! Blev lite stolt över att jag känner trummisen haha! Efteråt hängde vi kvar på stället lite innan jag och S drog oss därifrån för att spendera kvällen på tu man hand så att säga! Hade en väldigt trevlig och mysig fredagskväll! :) Idag blir det slappning här hemma med Francesca, film & mys! En riktig tjejkväll!


Oh take me back to the start

Idag är det fredag och min värdfamilj har åkt på semester i en vecka. Detta firas med ett par glas vin tillsammans med Jenny ikväll och sedan ett gig i Camden. Tror denna dagen kommer att bli riktigt awesome! Nu ska jag ta mig ner till stan för att handla lite kläder inför ikväll, om jag hittar något vill säga! Hoppas ni har en finfin dag ni med! Pusss


Life as an au pair

Igar var det fest.. idag fick man vakna 08.00 av 2 hungriga barn! Men det ar sa det fungerar nar man ar au pair.. Ni marker kanske att jag inte har svenska bokstaver? Det ar for att jag ar hemma hos Raquel just nu med barnen! Playdate is the shit :) bjuder pa en nytagen bild av en sliten Sabrina!

Silly face

Sitter och ritar med barnen just nu och tar lite fjantiga foton med Sam! Bjuder er på en bild här.

addicted..

Okej, kanske är dags att sluta shoppa på Primark? Jag städade ur min garderob idag och detta är bara en tredjedel av alla påsar jag hade tryckt in där den senaste månaden..



I'm back in the game

Hej på er igen! Nu kommer bloggandet att fortsätta som vanligt.. Min paus är slut och jag hoppas att ni lärt er någonting av den ;) Idag har jag och barnen varit och bowlat, jag ledde hela tiden fram till sista kasten, då Sam fick strike och jag inget alls, så jag förlorade.. Därefter var det dags för lunch, det blev Mcdonalds efter barnens önskemål och just nu är vi hemma och ser film. Vi kollade nyss på Despicable Me och nu är det Toy Story 3 som är igång. Vädret är lite sämre idag nämligen och jag har så fruktansvärt ont i mitt tandkött så jag orkar inte göra något annat. Hoppas att ni har det fint, så hörs vi senare igen!



Jag & Malin i lördags

Jag har besök

Min kära väninna Malin kom hit i torsdags eftermiddag och imorgon lämnar hon London igen, trist! Vi har haft ett par fullspäckade dagar, både inne i London och här i Kingston! Solen har skinit, vi har haft mellan 20 och 25 grader varje dag, det har helt enkelt varit underbart! Nu ska vi duscha och fixa till oss för att sedan gå och äta på Jamies, därefter ska vi ner till kanalen och hänga med mina fina vänner här i UK. Kramis!






3 dagar

Det är 3 dagar sedan jag började min bloggpaus, det har känts både superskönt men samtidigt jättetomt. Så imorgon bjuder jag er på ett blogginlägg igen.. om ni är snälla, är ni det? Kram!




Vi har underbart väder.. 25+, strålande sol.

paus

Jag tänker ta en bloggpaus, på obestämd tid. Anledningen är att jag inte tycker det är roligt att blogga när man inte får respons. Om man tittar på t.ex. Kenza så har hon mellan 30 och 300 kommenterar per inlägg med hundratusentals läsare som läser. Det innebär att jag borde ha iallafall minst 5 kommentarer per inlägg om man skall jämföra. Antar att jag har lite latare läsare än henne höhö. Eller så tycker ni helt enkelt att jag och bloggen är ointressant, därav bloggpaus, tills jag beslutat ifall jag kommer fortsätta blogga eller inte.

aj aj aj

Har en smärta som sträcker sig från mellangärdet ner till livmodern, det gör så ont! Det gör endast ont om jag står eller sitter upp, inte om jag ligger ner, så nu ska jag ligga ner tills det är dags för mig att köra Sam och hans kompis till deras aktiviteter. Håll tummarna för mig och min mage :(

min favoritglass!

Jag kilade just iväg till affären för att handla cola och impulshandlade även en glass, bounty! Det är min favoritglass, jag älskar glass med smak av choklad och cocos! Det har varit min favoritsmak ända sedan jag var i Spanien när jag var 10 och beställde in cocosglass, och fick in glassen i en kokosnöt :) Älskar också glass med polkagris, viol och päronsmak!


hej fröken housewife!

Dagen har bestått av att tvätta 3 maskiner tvätt, laga mat, ta hand om 3 barn, städa, vika tvätt, duscha och sminka sig. Jag känner mig som en riktig housewife idag! Fick även tid till att prata med min fina My i telefon också, en hel timme blev det! Sedan bröts det 200 gånger så vi slutade att ringa upp varandra till slut hihi. Nej, nu ska jag trycka in sista maskinen tvätt som består av mina sängkläder, kommer att sova så mysigt ikväll :) Sedan är det dags att hämta upp Hannah från hennes Easter Hunt på skolan!





Nu har man fått på sig ansiktet igen!

Måste ut i dagarna och handla hem lite diadem, ny foundation och annat roligt! Kanske imorgon när jag är ledig ett par timmar under dagen! Det är svårt att hålla i sina pengar, men jag måste, för på torsdag kommer Malin hit :) Då ska vi hitta på massor av roliga saker!



Just nu

Tvätten är i tvättmaskinen, barnen har fått mat i magen och jag har fått ta min dagliga dusch. Just nu sitter jag och väntar på att min granne ska komma och hämta sin lille son, jag passar honom medan grannen är hos läkaren. Efter det ska jag sätta igång och fräscha upp mig, dvs föna håret, platta det och på med sminket! TTYL!


just nu ser man inte direkt okej ut!

Svullen lymfkörtel?

Idag har Sam en kompis över, de sitter just nu i mitt rum och spelar Wii medan jag ligger nere på soffan och kollar på gårdagens Big Brother avsnitt!

Jag har hittat en liten knöl under min körtel som gör ont när man tar på den (inte annars), är det någon som haft detta förut? Är det en svullen lymfkörtel jag ligger inne med eller bör man gå till läkaren? Tacksam för svar!

helgen

skrev ju värsta långa inlägget nyss, men såklart skulle min dator få för sig att starta om sig själv mitt i allt, så nu får ni klara er med en kortare version. Helgen har bestått av massa drinkar, öl, jellyshots, mat, dans, musik, spyor (haha), mys, kyssar, kärlek, smink, klänningar och annat ståhej! Jag har haft en riktigt rolig helg tillsammans med de bästa tjejerna (och killarna)! Ni får ett par bilder istället, låt dem tala!



helgresumé

Det kommer en resumé över helgen senare, först måste jag sova lite, sjukt sliten efter världens bästa helg!



jag fixade jellyshots åt oss!

April 1, 2011


the weekend has officially started!

veckans läsarfrågor


Postat av: Amanda
Tjenixen :)
Först och främst vill jag bara säga att jag verkligen älskar din blogg! Ser alltid fram emot nya inlägg från dig.
Nu undrar jag om du kan hjälpa mig..? Tar studenten i juni och tänker åka iväg som au pair till England, men vad ska jag tänka på när jag fått kontakt med en familj? Vad ska jag fråga familjen? När jag väl bestämt mig för att åka till en familj, vad ska jag packa ner i resväskan? Har du någon bra packlista? Det sista jag undrar är vad man kan köpa för presenter till sin värdfamilj?

Tack på förhand! :)


Svar:


Det viktigaste att tänka på när man ska hitta en bra au pair familj är att inte tänka på läget och vart dem bor, det viktigaste är att du känner en bra kemi med familjen. Se till så att dem har barn i den åldern du känner dig bekväm i, att lönen verkar rimlig och dina uppgifter i hemmet. Du kan fråga familjen hur en typisk dag ser ut, så du vet på ett ungefär hur du kommer att jobba. Jag frågade även om jag behövde köra bil, ifall jag hade tillgång till bilen privat osv.

Packningen är enkelt, PACKA SÅ LITE DU KAN! Du kommer att shoppa ihjäl dig när du väl kommer iväg, jag har redan lämnat en omgång kläder hemma i Sverige när jag var där över jul. Jag kommer att behöva köpa en extra resväska om jag inte reser hem innan och lämnar av massa grejer. Jag kan skriva upp en bra packlista åt dig och publicera i ett eget inlägg senare :)
Köp något typiskt svenskt, typ kosta boda glas eller något roligt till barnen! Första gången jag åkte som au pair (till usa) köpte jag 2 kosta boda glas till föräldrarna och gosedjur till barnen (de var 1 & 3 år gamla). Andra gången jag åkte som au pair (här i England) så köpte jag en flaska vin åt mamman och smartiesrör till pojken. Tredje gången jag åkte som au pair (till denna familjen) köpte jag inget alls eftersom att jag inte hade tid att tänka på det.

Hoppas detta var till hjälp! Kram Sabrina
RSS 2.0