bye bye tova :(

Just nu sitter Tova på flyget hem, hon lyfte för cirka 20 minuter sedan. 6 härliga månader har vi haft tillsammans och det känns som att jag känt henne i 6 år istället för månader.. Vi har skrattat, bråkat, gråtit, festat och gjort sjuka saker tillsammans! Det är med henne jag upplevt det mesta skit här med, bl.a. hotellet ute mitt i ingenstans mitt i natten, creep i affären, slagsmål på kebabrestauranger och polisförhör, Dublin med alla tosigheter, bus på college-campus, käka pizza på trapporna i Notting Hill, våra sjuka utekvällar och massa massa annat! I will miss you darling, alot! Have an amazing time in Barcelona <3 <3 <3 <3 I love you!










Party music





Jag hatar er!

Åh jag hatar parkeringsvakter!!!!!!!!!!!!!! Idag fick jag en fin böter på £100, vilket motsvarar cirka 1100 svenska kronor. Anledningen? Jag hade inte lagt på bilen.. Det var man tvungen att göra innan 3.30 pm, när fick jag bötern? 3.27 pm, jävla fitt parkeringsvakt! Svårt att inte se över 3 min? Okej om jag stått där runt 2 tiden, men vafan, 3 jävla minuter. Kul ju! Arh, nu ska jag lägga mig i min säng och tycka synd om mig själv! Det mest irriterande är att det var utanför Hannahs skola när jag skulle hämta henne, saken var bara den att jag tydligen inte alls skulle hämta henne, så jag var där helt i onödan och självklart får jag då en parkeringsböter. Bajs



1 månads lov

Hej på er!

Idag började Sams påsklov, som varar i en månad.. Dock är det inte såhär varje år utan nu är det så länge eftersom att prins William och hans Kate ska gifta sig den 29e april! På grund av det kungliga bröllopet så har alla i England ledigt i några dagar. Kul för alla utom oss Au Pairer som då får jobba lite extra! Hannah har skola hela nästa vecka också innan hon blir ledig, så hittills har jag bara hand om Sam på dagarna!

Just nu kollar han på tv och jag sitter här, ska strax hoppa in i duschen och sedan göra mig iordning. Ska se ifall jag kan lämna av honom hos hans mormor & morfar så jag kan köra hem till Tova en sväng, hon åker ju idag, snyft!




Min dag

Ni ville veta mer om min vardag som Au Pair, så jag kan ju beskriva hur min dag har sett ut idag. Måste dock tillägga att detta inte är en typisk dag för mig, bara vissa delar av den!

- Klev upp 07.00 när klockan ringde, drog på mig joggingbrallorna och tjocktröjan, gick ner och dukade fram frukost till barnen, sedan gick jag ut och tog en cigg innan det var dags att väcka dem.

- Klockan 08.00 satte vi oss i bilen, jag körde hem till Raquels hus och hämtade hennes värdbarn som också heter Sam. Samtidigt lämnade jag Hannah hos henne, så hon kunde ta Hannah till skolan. Sen körde vi iväg och vid 08.20 var vi framme på skolan.

- Klockan 09.00 befann jag mig på bilverkstaden för att lämna in bilen, fick fylla i lite formulär och sedan traskade jag hem till huset runt hörnan.. Nära och bra! Käkade sedan frukost och pratade lite skit med Tova i telefonen.

(Hela dagen låg jag sedan i min säng och kollade på tv samt nördade mig vid datorn, käkade lunch, middag och sådär)


- Klockan 16.45 befann jag mig på Park Hill för att hämta upp Hannah och hennes kompis Lookie (Alicia). Det var dags för en playdate hemma hos mig! Sam befann sig på en playdate hemma hos Sam redan, så det var bara hag och flickorna. De åt pizza, lekte i trädgården, lekte på Hannahs rum och kollade sedan på filmen Matilda. Jag var inte välkommen in i tv rummet eftersom att "jag är vuxen" och de kollade på en barnfilm. Mongisar :)

- 19.20 var det dags för mig att köra hem Lookie, stressad var jag eftersom att bensinlampan lös och jag ville helst inte få bensinstopp med två ungar i bilen. Men fram kom vi! Jag lämnade Lookie och gick sedan upp i gatan 2 hus för att hämta hem Sam.

- 20.00 var det dags för barnen att sova, så det var bara att få på dem pyamas, borsta tänderna och kissa innan det var hopp i säng!

Fick även reda på att jag tydligen jobbar ikväll, lite störigt då jag hade velat åka och träffa Tova & Saskia. Tovfisen åker ju imorgon! Så nu är jag sur, inte bara för det utan för att mitt tandkött gör ont mest hela tiden och ger mig huvudvärk (tandkötts inflammation). Så, dags att ta två ipren och sen ska även jag lägga mig och kolla på tv tills jag somnar! Det här var min dag! Ganska chill som ni ser.

BFF's

Jag, Tova & Saskia har känt varandra exakt länge. Vi träffades alla på samma dag och sedan dess har det varit vi tre som hållt ihop (iallafall 90% av min tid här!). Nu ska Tova åka hem och Saskia åker hem i sommar, så igår köpte vi söta bästis armband, som vi alla bär runt våra handleder. Så sött, här är mitt!



addicted to eyelashes!

Idag fick jag äntligen tummen ur och köpte mig en smyckeshållare, behöver dock en större insåg jag nu, men den räcker tills vidare. Igår shoppade jag även hem en massa lösögonfransar, så nu har jag för ett par helger framåt! Är verkligen beroende av lösögonfransar, speciellt när jag ska ut och festa! Man är så mycket finare då. Fick även handlat hem ögonskugga och en glittrig eyeliner.





Gårdagen

Gårdagen spenderades i Sutton med Tova fram till halv 3 tiden. Efter det körde jag hem, hämtade upp ungarna på skolan och slutade jobba redan klockan 5! Då tog jag bilen och körde tillbaka hem till Tova där hon packade inför torsdag då hon flyttar till Barcelona och lekte med hennes värdfamiljs nya lilla hundvalp, så jävla söt. På vägen hem svängde jag inom Saskia för lite skitsnack och en cigg, sedan blev det hem och bums i säng för jag var alldeles utmattad!


Lite bilder från dagen!








favoritlåt just nu!

 

sutton

Goddag på er!

Jag har precis sett klart Big Brother och ska alldeles strax ge mig iväg hem till Tova, sedan ska vi dra in till Sutton och kolla lite, hon skulle handla något åt sin värdfamilj tror jag? Och jag ska in en snabbis till 99 p store och se om de har muggar där! Vi hörs senare igen med bilder och sånt kul!

Puss på er

Är jag blondare än blondast?

Kanske är det för att jag snart bott här i 6 månader, kanske är det för att vi aldrig har umgåtts privat, men hur i helvete kan jag ha missat att jag faktiskt känner en Big Brother deltagare? Jag och Sara har ju jobbat ihop i nästan ett år på Big Bowl i Malmö (Jag som DJ och hon som bartender), vi skålade t.o.m in 2011 tillsammas! Varje program har jag suttit och känt igen henne, men jag har hela tiden tänkt att det är för att hon är så lik Malin Åkerman men nej nu slog det mig! Det är för fan Sara, min arbetskamrat hemma i Sverige!!! Sjukt stolt tjej, som nu håller alla sina tummar och tår för att hon tar hem hela skiten!



Ni har tre val

Jag har lyssnat på vad ni vill ha ut av mig och min blogg och därför ger jag nu er ett val. Det är att bestämma vad vill ni läsa mer av denna vecka? Alternativen är:

Min typiska vardag som au pair

Mitt typiska shoppingliv som au pair

Mitt typiska festliv som au pair


Ni bestämmer och jag följer er order!

Det finns en gata där alla kan mitt namn

Ni har ju tjatat om bilder på mitt hus och min omgivning, så, här får ni ett par bilder (tagna med iphonen som vanligt, därav kass kvalitet..) på mitt hus, min gata och de lokala små affärerna där man bl.a. handlar cigg & pizza!


Dag 25 – Min favorithögtid.

Julen tycker jag är den mysigaste högtiden, den som symboliserar mest kärlek för mig. Men min favorit högtid är midsommar. Jag älskar maten, drickan, alla fina klänningar, snapsvisorna, blomkransarna man har i håret, midsommarstången man dansar kring, sommar, värme och massa massa vänskap!




(detta var den sista personliga sanningen, men jag ber er, om ni vet någon annan rolig lista, tipsa mig! jag tycker det är superkul att uppdatera sådana listor, jättebra när man vill blogga men har idétorka!)

hmm

Tack för all hjälp.... eller något!

Har iallafall lyckats lösa det tillfälligt just nu.

virus

Det ar inte bara jag som gatt och blivit sjuk, aven min dator har fatt virus! Det ar viruset "Trojan" som regerar over min dator just nu, sa jag far sitta vid min vardmammas istallet. Ar det nagon av mina lasare som vet hur man blir av med viruset, eller vet ni ett bra anitvirus program (Gratis) som tar bort viruset??

Kommer uppenbarligen inte kunna blogga forran jag fixat med viruset.. sa jag uppskattar hjalp!

Puss & Kram

aw

Mina tjejer kom hit ikväll, de överraskade mig med öl som de tyckte var medicin. Haha, gott var det iallafall och gulliga är dem! Nu ska jag strax krypa ner i kojan och sova. Ännu en arbetsvecka väntar, men nästa vecka igen, då kommer Malin hit! Wieeee :)


Malin förra året när vi var i New York :)

next weekend!

Nästa vecka är Gisela hemma själv heeeela helgen så då ska vi tjejer i stort sett bo där fredag-söndag! Vi har planerat a big big sleepover! På fredag blir det utgång till Essence som ligger här i Kingston (klubben jag pratade om sist som jag inte visste vad den hette), och på lördag kör vi all in med barbeque, hemmagjorda jellyshots och vattenmelons vodka! (Man trycker i en flaska vodka i en vattenmelon, sedan skär man upp den och käkar = fetfylle!). Det kommer bli hur jäkla nice som helst! Längtar redan :)




Topp 3 saker att göra i London








Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.

Min favorit tv-serie är The Big Bang Theory, utan tvekan! Varför? För att det är en så jävla smart humor i det programmet! Jag bara älskar dem allihopa! Mest älskar jag Shamy (Sheldon & Amy Farrah Fowler).




söndag

Jag mår lite bättre idag, febern har gett med sig men jag är fortfarande snorig och hostig. Men det blir till att stanna inne idag och bara ta det lugnt, kolla på lite film, knarka halstabletter och sådär. Jag hoppas att ni alla har en mycket bättre söndag än mig! Förresten, mitt tandkött blöder hela tiden, vad kan det bero på? Nej, nu måste jag fixa något att äta, har inte ätit på typ 2 dagar, kunde inte få ner mycket mat igår vill jag lova!




Raquel (ofixad), Francesca, Myriam & Jag.
(Bild från i fredags)

Veckans läsarfrågor!

Postat av: klara
Vart kan man köpa conversesen med amerikanska flaggan på?
Kram :D

Svar:
Jag har inte hittat någon affär som säljer dessa skor, men jag vet att man kan köpa dem via ebay (oanvända såklart).

Postat av: SANNA
Vilka kändisar har du sett? :)

Svar:

Hittills, Micha Barton och Hiro från Heores


Postat av: Sofia
Vart kan man köpa bikinin på bilden? :) Jätte bra blogg! :D

Svar:
Samma svar här som på conversen, det är ebay som gäller! De säljs från en nätbutik som finns inne på ebay, så de är 100 % oanvända och oöppnade!


Postat av: Annika
Jag och min klass får resa till London i augusti! :D Det kommer bli så kul! :) Har du några tips vad man göra i London, förutom Big Ben, London Eye och Madamme Tussauds? :)

Svar:

Åk till Camden, Notting Hill och Soho om du vill se det riktiga London! Musikaler finns det gott om också! Ni bör dessutom ta er till Tower Bridge, den är helt fantastisk! För att komma dit tar ni tuben till London Bridge (Northern eller Jubilee line) och sen går ni ca 5 minuter längs floden och så ser ni den!




Det har tagit mig nästan 30 minuter att skriva detta inlägg. Mår piss just nu, har feber, ont i hela kroppen, öronen ringer och ögonen + näsan rinner. Det är ju lätt ingen bakfylla, utan snarare en fin förkylning som kommit lagom till helgen.. Vi hörs igen när jag mår bättre.

orörlig

Jag kan seriöst knappt stå upp eftersom att mina höfter gör så satans ont, det gör dem när jag ligger ner också f.ö. så det är gaaanska jobbigt här just nu. Vi dansade så sjukt mycket igår! Och självklart blev vi båda askalas även om inte hade med oss pengar, haha. Åkte sedan hem till min australienare och sov där, tills jag vaknade i morse och kände att det varför kallt i hans lägenhet haha, så då tog jag en taxi hem! Nu har jag precis käkat frukost och väntar på att Big Brother ska ladda klart, sen väntar en riktig chill lördag i filmens namn. Jepp, filmkväll med Gisela <3

just nu

Är jag sinnessjukt trött, men det är bara att ta på sig glada masken ikväll! Ska alldeles strax hoppa in i bilen och bege mig till Myriam, därefter ska vi köra och hämta Francesca i Surbiton för att sedan åka hem till mig! På tal om bil, det gick tydligen att laga bilen jag krockade så den ska jag behålla, skönt att slippa lära sig manuell i England, trist att inte få en ny bil. Men vad ska man göra? Hej hopp!


Jag just nu.


fredag

Idag har jag (som alla andra dagar denna veckan) legat i Giselas trädgård i bikini och njutit av sommarsolen. Vi åt en riktigt god lunch bestående av tortilla och tonfisksallad. Mums! Ikväll ska vi ut, men jag och Gisela ska köra ett experiment. Vi ska inte slösa en krona ikväll, vi ska alltså inte dricka någonting, endast ifall någon köper drinkar åt oss :) Vi får se hur det slutar haha. Nu ska jag ta en powernap innan jag ska göra mig iordning inför kvällen, tjejerna slutar ändå 20.30 så jag har god tid på mig. Man blir helt klart trött av att vara ute i solen en hel dag!








lite brun har man ju blivit :) ursäkta det fula osminkade ansiktet dock.

imorgon..

de senaste dagarna









new bikini

Om cirka 30 minuter ska jag möta upp Rachel för att dra till Primark och köpa en bikini. Har spanat på den ända sedan de kom ut i affären, men har inte köpt den eftersom det inte varit varmt. Men, nu är det varmt och det är dags med en bikini :) Ska kanske beställa denna bikinin också, tycker den är så hemskt snygg!!!



Vad tycker ni?

Dag 23 – En låt som får mig att gråta.

Jisses, vilken dag!

Idag körde jag och hämtade pojkarna på skolan, vanligtvis på onsdagar så slutar Hannah 4.45, men inte idag inte! Gisela var snäll nog och tog med henne hem till sig när hon hämtade sin tjej på skolan. Sedan dess har Hannah varit på playdate där och Sam hemma hos Sam.. De bor bara 2 hus ifrån varandra så jag sprang fram och tillbaka som en idiot hela eftermiddagen för att kolla till dem och sådär. För 20 minuter sedan kom vi hem, ni kan tro att jag är trött! Och inte nog med det, jag ska övningsköra ikväll också så jag kan inte gå och lägga mig!!! Har dessutom lovat Gisela att komma med henne och tjejerna till The Albert när jag är klar med bilkörningen! Hoppas att ni har haft en bra (ej-stressig) dag!

Brun

Hallå där! Det blev ingen picknick i parken idag, istället hade vi picknick i Giselas trädgård i bikini. Snacka om värme, det mätte upp till 19 grader i skuggan, lätt minst 25 i solen. Jag fick ränder och allt, Gisela och Myriam blev avundsjuka (de är ju från Spanien). Jag kommer att lägga upp bilder så fort jag kommer hem för nu måste jag rusa iväg och hämta upp Sam&Sam. Hörs sen finisar!


Puss

Picknick i Richmond Park

Om ca. 1 timme ska jag ut i trädgården och sola lite, vi har runt 16 grader idag!!! (anledningen till att jag väntar är för att solen står högre upp då = slipper alla skuggor). Senare idag ska jag luncha med Gisela och Rachel, vi ska ha picknick i Richmond park! Blir till att ta cyklen dit, ska cykla runt i parken lite innan vi hittar nåt bra ställe att picknicka på! Richmond Park är den största parken i London, riktigt stor är den! (3 gånger större än Central Park i New York).


sommarväder!

Vaknade upp till ett underbart solsken i mitt rum! Barnen har varit glada denna morgon och vi har den gamla bilen hemma så jag kan köra Hannah till skolan = inga sura miner från henne. Underbar start på dagen!  Nu kom precis Sams skolskjuts, bara 10 minuter sen, så nu ska jag och Hannah dra mot hennes skola :) Hörs sen igen. Puss

rutiner

De senaste åren har jag inte alls haft rutiner när det kommer till sängdags osv. Det har varierat att jag lagt mig mellan 22.00 och 06.00 varje dag. Ibland så sent som 11.00 på förmiddagen.. De första veckorna jag var här så somnade jag runt 02-04 varje natt, vilket resulterade i att jag var astrött när klockan ringde klockan 07 och att jag sedan sov hela dagen medan ungarna var i skolan. Nu däremot, kan jag inte minnas när jag senast la mig efter 00.00 på en vardag, brukar lägga mig vid denna tiden (22.00 här) och jag känner mig som en riktig pensionär! Men, så mycket bättre man mår om dagarna när man har fasta sovrutiner! Kommer upp varje morgon i tid och är bara trött de första två minuterna. Dock hade jag velat börja ta sömntabletter (igen) eftersom att jag inte alls har problem med att somna, utan jag vaknar minst 2 gånger varje natt. Det kan vara väldigt jobbigt ibland!

Kort sagt
, dags för sängen! Hörs imorgon mina solstrålar från Sverige, England, USA, Turkiet, Thailand, Danmark, Finland, Kanada, Frankrike och Norge! (craaaaazy!) Puss


Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.



Ungefär såhär!

dags att deklarera!

Jag deklarerade nyss via internet, skönt att ha det gjort. Kommer att få tillbaka pengar, dock bara runt 10% av vad jag brukar få. Det märks att jag knappt jobbat i Sverige senaste året, hade endast fått 30 000 i inkomst haha, det är vad jag brukade få på 1-1,5 månad förut.. Aja, nu ska man inte klaga, jag jobbade bara 3 månader och jag får ju skattefria pengar här! Det fick jag i USA med! Och jag kommer att använda det jag får tillbaka till en resa, tror det läggs på resan till Paris faktiskt!



Mitt år

Ikväll ska jag försöka sätta mig ner och göra del 3 på "mitt 2010". Det tar ju sin lilla tid, men det nu var det väldigt länge sedan jag gjorde del 2, är snart i April ju! Del 1 och 2 hittar ni här och här!

Ingen ny bil ändå?

På vägen till skolan idag ringde min värdmamma mig och frågade om jag hade hämtat upp bilen. Vilken bil? Frågade jag, Renaulten sa hon. Nej det hade jag inte, visste inte att den fanns längre heller. Jag fattar ingenting haha, så idag ska vi tydligen få tillbaka Renaulten som de hade skrotat? Den nya bilen då? Kommer den eller inte? Jag vet att försäkringen på den för någon under 25 var 10 000 kronor, så det kan vara så att de struntat i det för det blir för dyrt att ha mig på försäkringen. Jag har nada aning! Vi får väl se helt enkelt. Barnens morfar kommer om ett tag och ska skjutsa oss till verkstaden för att hämta hem gamla bilen. Skönt att ha bil igen dock!


dags att snöra på sig skorna

Nu ska jag dra ut på en powerwalk innan det är dags att hämta upp Hannah. Vanligtvis tar det mig 7-10 minuter att gå till hennes skola så idag tar jag en lååång omväg så att det tar runt 40-45 minuter istället! Hörs igen när jag är hemma.


Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.



Chinatown, february 2011

Trassel

Godmorgon!

Sitter och käkar frukost och kollar på Trassel, eller Tangled som den heter på engelska. Har redan sett den en gång, på bio i 3D med Hannah, men den var så söt så jag kan se den en gång till! Den är snart slut dock, så vi hörs väl snart igen! Puss



min träning




Alla föredrar vi olika träningstyper, vissa tycker om att vara ute och springa, vissa gillar att träna på gym. Vissa går och simmar och andra kör med yoga och pilates. Jag däremot kör tre olika varianter av träning, jag powerwalkar, spelar just dance och tränar via wii fit. Detta gör jag 4 dagar i veckan, samanlagt 2,5 timme per gång. 1 timme wii fit (boxning, rockring och aerobic), 1 timme just dance (riktigt kul och svettigt) och 30 minuter powerwalk (tråkigt men nödvändigt!). Det gör mig gott och hjälper mig att nå mitt mål till sommaren :)

Vad tränar du helst?


planerade resor 2011

This year will rock!

 

Har någon av er varit i dessa städerna förut? Jag har bara varit i New York så det ska bli väldigt roligt att besöka Paris och Barcelona :)

I'll see you soon

 

 

vardagsbetraktelser

Just nu övar Hannah på sin pianoläxa, hon är väldigt duktig på att spela piano och varje lördag och söndag vaknar jag upp till hennes övande. Inte alltid lika roligt dock! Men kolla in min lilla älskling när hon spelar, i sin skoluniform (många som frågat efter hur den ser ut, Hannah går på privatskola så hennes är finare och mer komplicerad än de uniformerna som används på kommunala skolor!)





Och så lilla fejk smilet då hon ser ut som en kines haha





Åh nej!

Sedan igår kväll har jag haft ont i min ena framtand. Imorse var jag tvungen att kolla vad som stod till med den egentligen, så in med en sked i truten och titta. Till min fasa insåg jag att jag har ett hål! Men inte i den framtanden, utan i den andra!!! Måste fixa det när jag är tillbaka i Sverige för här i England är det (om möjligt..) mycket dyrare att gå till tandläkaren. Fy vad jobbigt. Och jag vet fortfarande inte vad som är fel på den andra framtanden..

En sak som jag däremot vet, är att det är nu slut på chips, godis och läsk. Stackars tänder!

 

 

Nu ska jag hoppa i andra kläder och promenera bort till Hannahs skola, måste ju hämta/lämna henne till fots nu innan vi får hem nya bilen. Jag klagar inte, jag behöver motion. Dessutom är det skönt att jag slipper köra och hämta Sam hela denna veckan :)


Dag 20 – Min favorit film.

Min favorit film är Baksmällan/The Hangover. Utan tvekan bästa filmen som finns! Jag tröttnar aldrig på den, skrattar lika mycket varje gång. Den bästa nyheten jag fått på länge då? Att det kommer en tvåa!! Japp, denna gång befinner dem sig i Thailand och fyfan vad det kommer bli bra. Längtar ihjäl mig!



Vilken är er absoluta favoritfilm?



Nicky är ute ur leken

Ikväll var det Nicky som fick lämna Big Brother huset, bra tycker jag, eftersom jag vill att Katerina ska vara kvar. Hon är kung! Nästa vecka hoppas jag på att Roza kommer att bli nominerad och åka ut, tål inte tjejen! Annars kan Rodney få dra, knarkar-mansgris!

De jag inte vill se åka ut är Martin, Simon, Gurkan, Sara och Katerina. Resten bryr jag mig faktiskt inte så mycket om, de gör inte så jättebra tv.

Är ni glada/ledsna över att se Nicky åka?

Ny bil!

Som ni vet så var jag med om en bilkrock för 2 veckor sedan och för ett par dagar sedan var de tvugna att skrota min bil, det var tydligen dyrare att laga den än att skrota den. Men idag köpte värdfamiljen en ny bil åt mig, en ford focus som jag ska köra runt med här :) Det bästa med den är att den har 4 dörrar.. så skönt att slippa gå ut ur bilen varje gång ungarna ska in när man hämtar upp dem! På onsdag kommer den och då måste jag ut och övningsköra, för den är manuell! Ja, visst kan jag köra manuella bilar, men fan inte en engelsk manuell, spaken sitter ju på fel sida om mig här haha! Men det kommer säkert att gå bra :)


ยินดีต้อนรับ

Anledningen till min rubrik (Välkommen på thailändska) är för att jag nyss fått reda på att jag har läsare som bor ända borta i Thailand! Hur fint? JÄTTEFINT!

Här kommer bilder på örhängena jag köpte idag och på ett linne jag köpte förra veckan. Har letat med ljus och lykta efter ett linne med amerikanska flaggan på, och äntligen hittade jag det. Var? På Primark såklart, för 30 svenska kronor. Vilket fynd!





bilder tagna med min iphone (3GS), därav den kassa kvalitén. måste bli bättre på att ladda kamera batteriet..

mysig dag

Har precis kommit hem från Richmond! Mysig stad/stadsdel, riktigt fin faktiskt! Kom endast hem med ett par örhängen, 10 poäng till mig alltså! Bilder får ni se om en stund för nu ska jag äta middag, dör av hunger snart! Puss

pssst

Igår kväll var jag lite olaglig och tankade ner filmen Mean Girls 2. Jag bara måste se den, även om jag tror att den kommer att vara hemskt B. Är det någon av er som har sett den? Vilken tror ni är bäst, ettan eller tvåan?


Söndag

Skulle egentligen dragit in till Camden med Sofia idag, men inatt har jag vaknat minst 1 gång i timmen med magsmärtor och kräkvarningnar (tack och lov spydde jag aldrig), så vid halv 8 imorse fick jag lämna återbud. Riktigt tråkigt, såg framemot att spendera en dag med Sofia innan hon åker hem till Sverige :( Men vi ska ses i veckan istället! :) Nu mår jag bättre efter 4 timmars sömn och ska snart in och ta ett bad. Tror det blir till att åka till Richmond idag, har fortfarande inte varit där ännu och de säger att det är den finaste stadsdelen i London (vilket jag inte tror på, för jag vet att det är Soho som innehar den titeln!), dessutom ligger det nära Kingston, så om jag mår dåligt igen kan jag bara ta bussen hem snabbt. Blir lunch och lite annat trevligt med Gisela och Rachel iallafall, mina solstrålar som verkligen försöker få mig på glatt humör alltid, speciellt nu när de märker att jag varit lite nere senaste veckan.



F5

Ser ni min nya design? Jag var trött på min typiska design med massa krims krams och kände att det var dags med en ny, mer stilren design. Detta känns mer "jag". Vad tycker ni, är denna bättre än den förra? Feedback tack! Annars får ni smisk!

ps, designen är inte 100% klar ännu, mer funktioner kommer att komma under de närmsta dagarna, bl.a. en gästbok och en chatfunktion!


update
: har problem med kommentarerna, de står lite huller om buller och det ser inte alls snyggt ut. Detta är såklart inget som påverkar er läsare, mer än att det är irriterande fult bland kommentarerna. Men, som sagt, det påverkar inte er. Ville mest upplysa er med att jag är medveten om detta problem!

renovering pågår!

Ny design ska läggas upp, det blir en helt ny blogg. Senast måndag morgon ska allting vara klart!

new york city



21-30 augusti.

Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.



en ny laddare till datorn, för min är helt paj nu!

Veckans läsarfrågor!

Postat av: Frida
Hej! Jag har lite frågor som du gärna får svara på:
Hur många månader har du bott i London?
Vad har du för accent? Har du tagit efter dialekten din värdfamilj har eller har du samma som du hade innan du åkte till London?
Hur länge ska du stanna i den familjen du bor nu och vad har du för planer efter det?
Kram :)


Hej Frida!

Jag har bott i London i exakt 5 månader och 2 dagar!
Jag har amerikansk accent med lite brittiska på vissa ord, framförallt dem med vokaler. Man tar efter ganska lätt!
Jag har planer på att stanna hos denna familjen till nästa vinter och efter det kommer jag antingen att åka som Au Pair till Australien eller Nya Zeeland, eller så skaffar jag ett jobb här i London och bosätter mig permanent (detta kommer att ske i vilket fall som helst, vet bara inte om jag ska vänta med det eller göra det direkt när mitt år här är slut!).
Kram :)



Postat av: Anonym
Vad var det förnågot som du åt till frukost? :)

Hej!

Det var shredded weath, alltså bunden vete. Supergott!

sjukt lyckad kväll!

Hade riktigt roligt igår, har nog inte skrattat och haft så kul på flera månader! Ramlade in runt 8 tiden imorse, bevis på att man röjde rejält! Började hos Gisela, sen vidare till Barcadia där de hade happy hour och £1 drinkar (yaaay!), efter det drog vi till en apstor fet klubb som ligger mitt i Kingston som jag aldrig någonsin sett förut haha, minns dock inte namnet på den, men fyyyyfaaaan, bästa klubben i London! Musiken, människorna, grabbarna, ja allting var helt underbart! Sedan en efterfest i en takvåning och en romantisk promenad hem. Hemskt lyckat!


Nu, vila upp mig lite för ikväll kör vi igen! Det blir inte Brighton ikväll, utan det tar vi nästa helg. Har förresten lyckats avboka och få pengarna tillbaka för musikalbiljetterna jag köpte inför nästa helg men som jag inte längre vill/ska gå på, puuh. Nu kan jag andas ut!

hej mina vanner!

Sitter just nu hos Gisela pa hennes toalett hahahaha. Hennes vardforladrar vet inte att hon roker sa vi sitter har och dricker och roker. Har riktigt roligt, Myriam kom nyss och vi vantar pa Rachel, sen drar vi till Barcaaadia! Ville bara skicka en halvt onykter halsning!


vad gor ni ikvall? ja, forresten, hon ar fran spanien sa jag har inte svenska bokstaver!

Nu drar jag!



och just ja, jag har ju gått och blivit blondin igen!

ändrade planer

Nästa helg jobbar jag på fredagskvällen och hade stora planer både lördag och söndag. Planer som jag lagt ner mycket tid, planering och pengar på, men som jag nu skippar helt av privata skäl. Irriterad blir man lite att man slösat pengar på det, men känner att det inte är värt att slösa mer energi på det när man ändå inte får något tillbaka. Får hitta annat roligt att göra den helgen!


Nu håller jag helg och ska in i duschen!

barcelona i april!

Drar till Barcelona en weekend i April, wooouh! Första gången jag kommer att besöka Barcelona, dock inte första gången jag besöker Spanien, har ju bott där och allt! Kommer iallafall att bli riktigt riktigt roligt! Hoppas på bra väder och trevligt folk! :)





Planer

Ikväll blir det ju som sagt Barcadia, halva priset på drinkar och happy hour (I love St Patricks Day!), på fredag drar jag kanske till Brighton med tjejerna, det är Au Pair Celebration meeting (world au pair meeting), en dag som firas av au pairer i hela världen! Kaaan bli trevligt, ska bara se om vi kan få biljetter :) Sen är det att jobba ännu en till vecka, är barnvakt nästa helg vilket inte gör mig något, då kan jag spara mina pengar tills när Malin kommer hit :) Har inget bättre för mig ändå, så lite kvalitetstid hemma i soffan låter ju lockande!



roligaste någonsin





blogg.se suger

Fan vad irriterad jag varit halva dagen på blogg.se. Har ju filat på en design åt Daniel, men blogg.se har bestämt sig för att lägga av hela tiden när jag hållt på med den, vilket innebär att det tagit dubbelt så lång tid! Dessutom har jag inte kunnat blogga normalt idag heller pga att servern varit nere.

Nu är jag iallafall barnvakt, Hannah har en kompis här på playdate och de leker allihopa nu. Måste snart säga åt Sam att sluta leka så han kan göra sin läxa, fy vad taskig jag känner mig!

Imorgon är det St Patricks Day!!!! (Irlands nationalday). Det ska firas tillsammans med mina spanska tjejer på Barcadia! Det kommer bli sjukt roligt och jag är ledig på fredag så fan vad det ska röjas :)


fileri

Godmorgon läsare!
Hoppas att ni mår bra där hemma, själv mår jag toppen :) Sov riktigt gott inatt och känner mig alldeles utvilad! Första gången på länge det. Har nyss kollat in gårdagens avsnitt av Big Brother (som vanligt) och nu sitter jag och filar på en design åt min vän Daniel. Det blir bra det, det blir bra.

helgen som varit

Fredag: Dagen började med solning, träning osv. Drog sedan in till Kingston och kollade runt lite på Primark. Satte oss på en bar för att invänta min syster och Karro. Tillslut när tiden var inne drog vi till Clapham Junction och mötte upp dem. Tog oss snabbt till deras hotell och sedan drog vi till Barcadia som sög denna afton! Sjukt mycket folk, dålig musik och allmänt tråkigt var det, turisterna var trötta efter flygturen också så det blev till att dra hem tidigt!


Lördag
: Vaknade av att min syster & Karro kom in i mitt rum, var bara att klä på sig och käka frulle, sen drog vi in till London för lite sightseeing. Det blev Tower Bridge, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Camden och lite annat smått och gott. Sedan drog vi hem och gjorde oss redo för en kväll i London! Efter många om och men hamnade vi på Mother Bar, som även där denna kväll var sjukt tråkigt, dålig musik och för mycket folk. Typiskt att alla ställen var så tråkiga just denna helgen när min syster var här! Drog hem vid halv 2 tiden redan och hade sjukt roligt på bussen hem, det var nog roligare än hela kvällen haha.


Söndag
: Shopping och middag på Jamies Italian stod på schemat, kom hem med ett fräsigt linne och en kofta. Efter det lite häng på en bar innan vi drog hem igen för att lägga oss i tid, jag skulle ju jobba på morgonen.


Måndag
: Syrran och Karro kom hit efter att de checkat ut från hotellet. Därefter drog vi till Tesco för att handla lite grejer dem ville ha med till Sverige. Sedan blev det Primark och andra affärer här i Kingston innan vi tillslut kom hem till mig, fullt med påsar. Passade ungarna lite, käkade och sen färgade min syster mitt hår, så nu är jag blond igen! Tidigt i säng blev det, för vi skulle upp redan klockan 4 imorse! Vi kom upp och de åkte hem, så nu är jag ensam kvar här i mitt rum igen, känns tomt men ändå skönt haha!


Så här såg mitt rum ut efter en shoppingrunda.. Ja ni ser ju resväskan som står där, den var tvungen att inhandlas efter syrrans galna shopping!

back on track!

Förlåt förlåt förlåt! Bloggen har kommit i kläm dessa dagarna när jag haft besök från Svealand. Men, imorse åkte syster & Karro hem igen och det innebär att det kommer att rulla på som vanligt här! Kan ju börja med att bjuda er på ett par bilder från helgen.




(jag kollade under kilten och fick se världens minsta men mest håriga penis. chock!)


fullt upp!

Ledsen läsare, men bloggen kommer att vara riktigt tråkig fram tills på tisdag då min syster åker hem igen. Idag har vi varit inne i London på sightseeing, när vi gick genom Green Park så kom en ekorre fram och åt ur våra händer, fick en superfin bild av det som ni får se när jag lagt in alla på datorn! Jag ska strax hoppa in i duschen och sedan göra mig iordning fort som fan. drar sen till syrrans hotell och förfestar innan vi drar till Jalouse ikväll, blev det istället för club Merah. Nu ska vi se om vi har råd med 300 000 kronors champagnen... De rika dem kan!


Puss, ni är bäst! (ps. veckans frågor som vanligtvis svaras på fredagar kör jag på tisdag istället!)

planering

för helvete..

Var är gårdagens BB avsnitt? Blir ju helt galen här, klockan är 11 och inte är det uppe ännu. Jag ser det vanligtvis runt 09 då jag äter frukost buhu. Detta pajade hela min dagsplanering.

Aja, vad gör ni idag?


GODMORGON

Idag är det äntligen fredag! Bara 14 timmar kvar tills min syster kommer :) Men nu ska jag kila iväg till solariet och sola lite!

Nu ska denna tjejen sova

Vi hörs imorgon, då kommer även min fina storasyster hit <3


november 2010 i kingston

2 videobloggar

Från mig och mitt ena värdbarn, Hannah.


Dag 18 – Vad jag åt idag.

Frukost:




Lunch:
glömde fota innan..



Middag:


finally..

Äntligen har barnen åkt, aah blev galen! Ungjävlen slängde ärtor över hela jävla golvet, har fått sopa som en idiot. Han vet verkligen inte hur man uppför sig hos andra. Men nuuu är han inte här mer, fyfan vad skönt!

Det första Hannah sa om mina naglar innan: "Sabrina! Your nails are so long, you have to cut them!" hahah hjärtat <3


nytt

Handlade present åt syrran, men kom även hem med lite åt mig själv. Bl.a. dessa supersnygga ringar och nya naglar. En ny eyeliner fick följa med hem också. Snajsigt va?




nu är det dags att hämta hem ungar från skolan, dessutom så ska Sams kompis hit efter skolan, och han är en av de drygaste och jobbbigaste ungar jag vet! buuuh.

Happy Happy Birthday

Ska alldeles strax bege mig in till Kingston för att köpa en present åt min syster som fyllde år i förrigår. Hon kommer ju hit imorgon med hennes kompis Karro, wie! Hon kommer sent imorgonkväll, runt 11 tiden tror jag, men kanske hinner vi dra ut innan de slutar släppa in folk på barerna här. På lördag blir det iallafall upp och iväg på sightseeing, ska visa tjejerna London! På kvällen blir det fest på Oxford Street, vi ska till lyxklubben Merah (länk), kommer säkert blir hur jävla kul som helst! Nä nu måste jag dra!


Liten del av klubben




Kändisar som brukar festa på Merah, Rihanna och Mel B bland annat.





Ny header

Stort tack till min läsare Mariah som gjort en helt ny header åt mig! Jättefin är den, gillar den skarpt! :) Visst är den fin? Jämför med min gamla liksom, toppenjobb Mariah! Tack än en gång! (Hej utropstecken)



Kan ni inte se den? tryck f5

Nyss hemkommen

Gud vad trött jag är! Kom hem från Sams teater för en liten stund sedan, sjukt rolig var den! Eftersom han går på en pojkskola så var många utklädda till tjejer/kvinnor (så även min lilla Sam). Pjäsen handlade om påskharen och ja, fy vad jag skrattade. De är riktigt duktiga de här killarna alltså, vissa kom dock av sig ett par gånger, glömde repliker och så men, vad ska man förvänta sig av 8:a åringar?

Roligaste ikväll.. Tidigare så har min värdmamma berättat att det finns en snygg au pair kille som brukar vara på skolan och hämta upp "sina" barn. Jag har dock aldrig sett honom, men ikväll, ikväll såg jag honom! Direkt när jag såg honom tänkte jag för mig själv, att det måste vara honom hon menar. Han var snygg (dock inte super-jagvilldösåsnygg-het), lång som FAN och ung. Min värdmamma pratade med någon som måste ha varit hans värdpappa då, och sen när vi satt inne i salen så började min värdpappa peta på mig och viska "det är han, det är han i grön tröja" samtidigt som han pekade på killen. Min värdmamma sa då, "ja jag kunde inte berätta för dig innan, för han stod ju där men det är han!!!". Sedan började pjäsen och jag såg honom snegla bak ett par gånger (måste tilläggas, att vi två var nog de enda mellan 15 och 30 år gamla).. När den var slut så frågade min värdmamma mig direkt, "vad tyckte du? visst är han snygg?" hahahaha. Så jävla sjuka, de försöker para ihop mig med deras kompisars au pair. Gotta love them!


ebay

Ni vet ju att jag jobbar som Au Pair 24 timmar varje vecka, men något annat jag får in pengar på är att sälja saker på Ebay (UK). Har sålt lite olika saker som en tavla, klänning och skor. Hittills har jag sålt för närmre £100, vilket är lite mer än 1000 svenska kronor. Härliga (lätt tjänade) extrapengar!

Har ni någonsin sålt/köpt något på Ebay?






planering


stort grattis..

till min storasyster på hennes 28 års dag. Om 3 dagar ses vi, längtar!! <3


big brother 2011, favoriter

Detta är mina absoluta favoriter i Big Brother (hittills). Imorgon ska ni få se vilka jag hatar. Och måste verkligen lägga betoning på hatar!! Ledtråd: Retards



Gurkan, Simon och Nicky. Mina grabbar!

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Eftersom att James Lafferty är singel så kan jag inte välja att vara hans flickvän, så då säger jag världens näst snyggaste killes flickvän - Sienna Miller. Anledning? Hallå? Att vara Jude Lawes flickvän för en dag hade varit kuuuuuuuung!

En riktigt härlig dag

Varmt har det varit, imorgon och på torsdag ska det bli ännu varmare! Halleluja, är så glad att jag inte bor i Sverige just nu. Kall vinter har ni haft, av vad jag har förstått..



solade i trädgården tidigare idag, mysigt!

Allt fixat

Min värdpappa har ringt mig hela dagen för att få information om bilkraschen imorse. Har fått ge min version, exakt vad som hände, var det var osv. Tydligen så har killen som körde in i mig sagt att det var mitt fel, frågan är bara hur det kan vara mitt fel när jag stod helt still i en bilkö, jävla stolpskott.. Hade det varit mitt fel hade jag sagt det. Iallafall så är allt fixat nu med försäkringar osv, bilen ska in på lagning imorgon och vi kommer att ha en hyrbil under tiden. Ah, vi får se om jag kör den eller lämnar ansvaret med körning till min kompis mamma, som jag delar körningar med (eller rättare sagt, ska dela körningar med, men hon ringer mig varje dag med olika ursäkter till varför hon inte kan köra, så jag får göra det hela tiden).


Känns iallafall bra nu, ingen är arg på mig!

Pancake day!

Här i England firar man idag Pancake day! Alltså har ungarna fått goda pannkakor av mig idag och snart är det dags för mig att börja med middagen. Det blir panerade kycklingfiléer med nudlar för dem, men med ris och bearnaisesås för mig. Känner mig som en riktig kock idag!


Adele - Someone like you





Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yeah.


Dagens I-landsproblem

Jag är så kissnödig så jag snart kissar på mig, men jag kan inte gå på toa nu för städerskan är där inne..

krockat i england? check!

Japp, då inträffade det man bara väntat på här i landet utan trafikregler. Blev nyss påkörd av en fet lastbil som skulle svänga, slutade med att hela min ena baklykta försvann och jag fick massor av fina bucklor i bilen.. Hela bilen drogs med när han körde in i mig också och folk i alla andra bilar glodde som fan och såg alldeles chockade ut, även om det inte var alls så farligt att bli inkörd, det gick ju inte så värst fort direkt. Aja, nu är jag utan bil tills den lagas. Bittertjej.se. Tyckte synd om killen som körde lastbilen, han skakade så mycket att han knappt kunde skriva ner min värdpappas telefonnummer. Stackaren!

Såhär fin är min bil nu



fucking? loving?

Alltså, inte visste jag att Enrique Iglesias låt Tonight (I'm loving you) egentligen hette Tonight (I'm fucking you)? Hörde det på Big Brother reklamen att han sjöng fucking you istället för loving you. Så konstigt? Ni vet, här i England får dem inte spela låtar med svordomar i på radion.. Inte ens shit är ok, då har dem ändrat till stuff! Iallafall, den är mycket bättre med loving iallafall, det tycker jag!







Dag 16 – Innehållet i min väska.


Plånbok med bankkort, oystercard, försäkringskort och körkort (och ett foto på Hannah), mobil, kamera, cigg, tuggummi och solbrillor.

Det är fanimej vår!

Trotsade allting och gick ut på en lång promenad ändå. Fy satan vad jag svettades!! Jag hade på mig leggings, tröja och kofta. Så äckligt härligt varmt ute idag så det är inte klokt! Tog lite bilder åt er på vägen, ni ville ju se mer bilder av omgivningen. Fick dock ta med min iphone så kvalitén är inte den bästa! När jag kom hem satte jag mig i trädgården och solade en liten stund innan jag hoppade in i duschen. Nu kom jag precis ut därifrån och ska alldeles strax byta om. Men här kommer först bilderna.



Baksidan av huset (från trädgården). Mitt rum är fönstret till höger på andra våningen.


Gatan där jag bor. Ser ni så varmt och skönt :)


Tuff brud på vandring


Random skylt


Syns dock inte på denna bild, men det var jättemycket folk ute i parken. Grabbar som spelade fotboll, små fjortonåringar som låg och solade, folk som var ute med sina hundar osv :)


Godmorgon sjukling

Japp, då är det officiellt. Jag ska aldrig mer dela säng med Tova när hon är krasslig. Här vaknar man upp med sprängda öron, tjock i halsen och ögon som rinner. Tur jag har en så fin värdmamma som beordrade mig upp i säng igen, synd att jag inte kunde somna om.. Satte igång gårdagens BB och hostade i takt med programmet. Nu sitter jag och käkar frulle, samtidigt som jag väntar på matleveransen. Vill gärna ut och gå idag, det är superfint väder, men jag är ju sjuk och dessutom kan jag knappt gå på min tå. Måste nog ta mig till läkaren snart så de kan se vad som är fel med den. Sinnesont gör det!

Hoppas er vecka började bättre än min!


Dag 15 – Någonting jag ångrar.

Att jag smällde hela min lön denna helgen. Haha, har dock mer pengar på kontot men vafan.. 1000 spänn på i stort sett ingenting.

en favoritlåt just nu



Hemma!

Puh, det har varit en lång dag och jag är alldeles stelfrusen!
Jag och Tova tog tåget in till Waterloo, därifrån traskade vi till Tate Modern, ett konstgalleri. Jag tyckte de hade en hel del snygga tavlor och konstverk, men mycket konstigt och fult också. En tavla med ett streck på för sådär, £20 000, eh hehe. Efter Tate Modern traskade vi mot Liverpool Street och Brick Lane! Kikade lite där på marknaden och även på en annan marknad som jag inte minns namnet på just nu. Vi hittade sedan den svenska restaurangen Fika, som SÖG! Fy fan vilken besvikelse! Efter det blev det iallafall att dra till Notting Hill för att kika på lite kläder. Jag kom hem med en tröja och en klänning (bilder nedan). Sen drog vi hem igen. Ledsen för dålig och tråkig text men jag är fruktansvärt trött!

En bra nyhet, säljer ett par Prada skor på Ebay, första gången jag sålde dem så var det för £11, men köparen hörde aldrig av sig så jag lade upp dem igen. När jag kom hem nu för en liten liten stund sedan så låg budgivningen på £21, jag gick ner och käkade och kollade nyss, nu ligger dem på £42! Sinnessjukt, och det är 3 dagar kvar. Här rullar cashen in!

Hörs imorgon sötnosar, puss!








kassa bilder, men så blir det ibland. schnigga kläder va?


God morgon på er

Här har man varit vaken i 2 timmar redan, riktigt skönt! Dock har det inte varit så skönt att ha vaknat varje timme sedan klockan 03.00.. Somnade ju så tidigt igårkväll så jag har vaknat upp heeela tiden denna morgon. Vid 9 tyckte jag det var okej att gå upp, men innan dess var det bara jobbigt att vakna och se att klockan inte var mer än 06.00, 07.00 etc..

Nu ska jag strax klä på mig och göra mig iordning. Ska möta Tova i Wimbledon vid 12 tiden, sedan ska vi in till London för att gå på museum, Tate Modern (bestämmer jag just nu, Tova får hållas och inse att det är dit vi ska haha). Sedan kanske vi tar oss en sväng till Brick Lane eller någon annan mysig marknad! Vi får se helt enkelt.

Detta innebär ju att det kommer vara dåligt med blogginlägg under dagen, men att ni kommer få se hemskt mycket bilder ikväll! Så, win-win situation!



Oktober 2010

trött, seg och tråkig dag!

Är så hiiiimlaaa seg idag alltså! Så trött och seg att jag sa åt mina värdföräldrar att gå ut och göra något kul medan jag passade barnen. Är jag inte en riktig dröm au pair? Nu ska jag knalla iväg till affären innan de hinner sticka, ska handla något gott att trycka i mig ikväll innan jag ska sova. Imorgon ska jag in till London med Tovis och kanske Saskia? Ska gå till något museum, hoppas på Tate Modern eller Victoria and Albert, och även på lite marknader och så. Det innebär en hel drös med bilder till er kära läsare! Låter det bra? JA!



Damn who's the sexy bitch?

galen natt

Igår blev det en galen kväll och natt på Barcadia. Fasen vad det festades! Jag blev stucken med en nål eller liknande i min handled av en kille som smällde ballonger, helt galet.. Trodde jag blev smittad med HIV, freakde ur totalt ett tag! Kvällen slutade med efterfest på ett Campus och vid 6 tiden imorse trillade jag och Tova in i min säng och sov länge länge!



Nu drar vi och festar

bloggrape

hahaha finns de nått som heter så elle?? Nu göre tydligen :P Jag tänkte bara säga hej såhär innan vi drar till tåget, sabrina springer runt och fixar vette fan vad, vi har brottomt!! Är snygga, början på onyktra och vi bär med oss ett glatt humör, nu jävlar kör vi!!!!! JIIIIHAAAAAAAAAAA!!!!!

Puss och kram Tovis :D

Veckans läsarfrågor!

Denna veckan blev det inte så många eftersom jag redan svarade på de flesta innan jag kom på att ha fredagar som dag då jag svarar på läsarfrågor.


Postat av: sandra

Har precis börjat läsa din blogg, vore kul med mer bilder liksom runt din omgivning, om så bara påväg ut eller på en gata osv . . jätte kul för oss men kanske mindre kul för dig som ser det varje dag haha,=)

Hur länge tror du att du kommer bli kvar i England och har man något sorts kontrakt med föräldrarna om hur länge man ska vara där hos dem eller är det lite upp till en själv? Är du sugen på att komma tillbaka till Sverige sen isåfall?

 

Svar:

Hej Sandra!
Jag har redan lagt upp massor av bilder på mitt hus och omgivning, men självklart kan och ska jag lägga upp fler. Nu när det börjar bli varmt (hade runt 14 grader idag, wouh!) kommer det bli att man är ute mer = mer bilder!

Jag kommer att bli kvar i England fram till Mars 2012, alltså ett år till. Jag och min värdfamilj har inget skriftligt kontrakt direkt utan det är mer ett muntligt. De har frågat hur länge jag vill stanna och jag har sagt ett år till. De får väl säga till om de vill att jag ska hem tidigare haha :) Det är upp till var och en att bestämma det, när man åker privat iaf. Med agentur har du ett kontrakt som du ska följa. Jag valde att åka hem tidigare från USA t.ex. och bröt därför mitt kontrakt med agenturen, det innebar att jag fick betala min flygbiljett hem själv och att jag aldrig mer får åka till USA och jobba som Au Pair.

 

Jag är inte alls sugen på att komma tillbaka till Sverige, inte för gott iaf. Kommer nog komma hem och spendera några månader hemma och jobba innan jag drar iväg igen. Vill resa till Australien, USA igen och Asien innan jag drar tillbaka till London och bosätter mig, och skaffar ett normalt jobb. Det är min plan, sen får vi se hur det går! :) Tack för dina kommentarer och tack för att du läser bloggen! Puss

 

 

sams rugbygame!

Drog ju iväg med min värdpappa och kollade på Sams rugbymatch. Dem vann och Sam var en jävel på att tackla de andra, även de i hans egna lag hahaha. Som jag och Andy (min värdpappa) skrattade åt det. Fick det även på video hahaha! Här kommer ett par bilder från matchen och även en video (vet inte om det är den där han tacklar sin lagkamrat, men det är iallafall tacklingar med i den och min dåliga engelska när jag pratar med min värdpappa om att det luktar gödsel..).


Litet tandskydd eller? haha, min lilla Sammie <3





Video från London

rugby och bb

Hej där!
Igår slocknade jag runt 2 minuter efter att jag uppdaterade senaste inlägget. Dödstrött var jag! Idag ska jag gå på Rugby match, ska kolla när Sam spelar med sin skola. Min värdpappa jobbar hemifrån idag så han och jag ska köra dit tillsammans senare, tror det är vid 2-tiden. Kan ju bli roligt! Kommer att ta bilder och så, så ni också kan få se hur det ser ut när man spelar rugby, för er som inte vet!

Idag är det stora "svara på frågor" dagen, så har ni någon fråga så passa på nu, annars får ni vänta tills nästa fredag!

Nu ska jag kolla på gårdagens Big Brother. Såg på aftonbladet att Sanna och Rodney hade förlovat sig, men vem i helvete vill förlova sig med honom? Äckligaste människan i BBs historia! Hon är äcklig nu hon med. Fyfarao!


finally.

Kidsen är i säng och så även jag, ska alldeles strax stänga ner datorn och se på något avsnitt av the big bang theory innan jag somnar. Något som var extra bra med att jag fick TBBT av Milla igår är att jag kunde radera hela säsong 1 från datorn haha. Har alla säsonger av TBBT och How I met your mother på datorn nämligen. Så nu har jag lite extra minne då.

Imorgon är det helg och jag har inget alls planerat, förutom en filmdejt med Saskia någon av dagarna. Hoppas på imorgon! Nej, nu orkar jag tyvärr inte skriva mer. Kvittar väl om jag ens gör det, ni ca 110 läsare är dåliga på att kommentera som vanligt! Dåligt med kommentarer = dåligt med blogginlägg.

you're a star!

Ja, det sa min värdmamma till mig nyss. Och det är jag fan ta mig verkligen! Anledningen? De har fullt upp på hennes jobb idag så hon måste jobba över till minst 22.00, vanligtvis är hon hemma vid denna tiden men icke ikväll. Och jag som är så trött, buhu. Hannah ska i säng om ca 15 minuter, men inte Sam. Deras morfar kommer över och måste hjälpa honom med hans läxa. Det är franska och jag kan inte ett ord franska, så det är lite svårt för mig att hjälpa honom. Aja, så fort han är klar så ska han också i säng och DÅ, då ska jag fan slänga mig i säng jag med!


trött

Usch, idag är jag riktigt trött. Vet egentligen inte varför, men så är det. Gick ju och la mig igen tidigare idag, klev upp igen vid halv 3.. Nu sitter jag här medan ungarna gör läxor och vill bara sova! Fyfan vad trött jag är. Idag ska jag lägga mig innan 21.30. Säger det varje kväll men slutar med att jag lägger mig vid 23.30.


Jag just nu.

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.


bio i USA, med en liten cola och mellan popcorn..

frukost i england?

Ni har säkert hört talas om en typisk engelsk frukost? Det innehåller stekt ägg, bacon, baked beans, grillad tomat, toast och korv (engelska sausages). Detta äter varken jag eller min värdfamilj, min gamla värdfamilj åt det på helger bara. Här i min nya värdfamilj äter dem toast eller flingor på morgonen. Min värdmamma äter müsli och jag, jag äter ingenting! Har aldrig varit så himla haj på frukost direkt när jag vaknar, förutom när jag sovit ut riktigt ordentligt och är hungrig bara. Dock har jag hittat något här nu som jag verkligen tycker är gott, som jag äter på morgonen som frukost. Det heter Shredded Wheat. Som ni hör på namnet så är det bunden vete. Supergott i mjölk med sylt och lite lite socker (man får två delar i varje påse). Såhär ser det ut, och det är nog det enda jag kan äta direkt på morgonen!



Bytte tillbaka..

Tyckte inte headern var alls fin, mest pga att skärpan var så dålig. Bytte tillbaka till den gamla sålänge.

1 vecka kvar

Hej på er!

Just nu ligger jag i sängen, nerbäddad igen efter att ha lämnat barnen på skolan. Ska kolla på gårdagens Big Brother innan jag tar mig en liten tupplur.

Idag är det bara 1 vecka kvar tills min syster kommer och hälsar på, yaay! Saknar henne som tusan, fina storasyster. Även vår gemensamma vän Karolin kommer hit, de ska bo på ett B&B som ligger ca 10 minuter från mitt hus. Helt perfekt läge! Vi kommer ha så roligt tillsammans.


allra käraste syster!


Ny header

Som ni kan se har jag skaffat mig en ny header! (Kan ni inte se, tryck f5). Den var fin, fram till att jag laddade upp den här på blogg.se och all skärpa på bilderna bara försvann. Detta får då vara en tillfällig tillsvidare, men vad tycker ni? Hiss/diss?


sabrina + michaela?

Inatt drömde jag en väldigt konstig dröm. Jag drömde att jag blev tillsammans med Michaela Forni, haha! Hon besökte mig av någon anledning, sa att hon var kär i mig och då blev jag kär i henne direkt, sen blev vi tillsammans. Väldigt skum dröm, eftersom jag inte ens läser hennes blogg haha! Så knasigt det kan bli ibland :) Någon som jag gärna drömt om är hennes ex, Cimon. Yum!





that's what friends are for

Fick mig världens surprise idag när jag kom ner på nedanvåningen. Såg att det låg ett stort kuvert innanför dörren med mitt namn på! På baksidan såg jag adressen hem till min älskade Milla = HON HADE SKICKAT PAKET TILL MIG :) Vad fanns i det då? Jo det här:


1 paket bearnaisesås, 6 dip, ett fint brev och första säsongen av the big bang theory!!


Världens bästa vän är du Milla! Sååååå glad blev jag att jag t.o.m. började gråta <3 Svarade på hennes brev och gick och postade det DIREKT!

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Ceremonin - På en strand i ett varmt land, med många gäster! Jag vill att "Can't help falling in love with you" ska spelas i violin eller panflöjts version när jag går fram till "altaret" och jag vill ha mina närmsta tjejer som brudtärnor.

Festen - I ett stort hus, gärna utomhus. Festen ska pågå långt in på småtimmarna och bröllopsresa vill jag inte åka på förrän 2 dagar efter festen. Vem vill vara bakis första dagen på sin smekmånad?

Ungefär såhär vill jag att min brudklänning ska se ut:





och ungefär såhär hade min man gärna fått se ut:


Läsarfrågor

(ÄÄÄÄNTLIGEN KAN JAG POSTA DETTA INLÄGGET!!)

Postat av: Olivia
1, hur är det att jobba som au pair

2, när måste man börja planera och hur gör man (vill åka vid studenten)

3, USA, England, Australien vad rekommenderar du?

4, vad kostar det att va borta i ett år?


Svar:


1. Det är kul tycker jag, nu iallafall! Första gången jag var Au Pair (i USA) så hatade jag det, andra gången var det helt okej och nu denna gången tycker jag det är riktigt roligt! Det beror på familjen, ålder på barnen osv. Visst kan det vara långtråkigt och drygt emellanåt men oftast är det kul. Världens lättaste jobb och billigaste semester!

2. Det beror på vart du ska åka. Det tog mig lite mer än 1 år av planering att åka till USA, det tog mig 4 dagar att åka hit här från det att jag bestämde mig för att bli Au Pair tills jag hittade min första familj.. Beror helt på landet, om du behöver visum och massa andra papper osv..

3. Australien har jag aldrig varit i.. Men, att jobba som Au Pair - England. Att åka på semester - USA (New York). Jag tycker det är grymt mycket roligare att vara Au Pair i England än i USA. Lättare att leva här dessutom.

4. Förstår inte frågan direkt, men inget? Du får ju lön för att vara Au Pair, du betalar inte för det (bara om du åker med någon organisation som t.ex. Cultural Care). Det enda jag betalade för att åka hit till London var halva min flygbiljett.


Hade tänkt göra som såhär att varje fredag så samlar jag ihop alla frågor som blivit ställda under veckan och svarar på dem i ett och samma inlägg, istället för att ha frågestund eller bara random svara på vissa frågor. Låter detta som en bra idé? Det tycker jag!






I'm smarter than the devil

Sitter just nu och kollar på Simpsons med ungarna :) Deras dagliga favoritprogram. När det är slut ska vi spela monopol tills min värdmamma kommer hem. Vi käkade omelett till middag idag, snabbt, enkelt och gott. Barnen hade bara ost och bacon i sina men jag hade champinjoner och vårlök i min, sjuuuukt gott! Ni borde prova det.

Annars är jag bara hemskt trött idag, längtar tills jag slutar så jag kan slänga mig i sängen och bara chilla innan jag lägger mig, vilket lär bli tidigt ikväll! Tänkte färga håret ikväll men det orkar jag inte, så får göra det imorgon under dagen medans mina små värdisbarn är i skolan!


Vad gör ni ikväll? (Ja, en pik till att ni ska kommentera mera.)


bild från oktober, mitt första besök i London city.

Hemma igen!

Kom precis hem från centrala London och mina fötter värker så! Gick aldrig till the Victoria & Albert museum, utan traskade bara runt och kollade i lite affärer. Det enda jag kom hem med var hårfärg, en bok om paret Beckham och lösnaglar som jag precis slängde eftersom att de var för stora, som alla lösnaglar är.. Jag har så små naglar! Blev en del bilder på London Eye och Big Ben med the parlament, så här får ni ett par stycken! Nu måste jag strax köra iväg och hämta hem mina små värdbarn från respektive skolor.







London

Tjoho på er!

Ska alldeles strax gå till tåget och åka in till London för att gå på Victoria & Albert museum. Ett museum som har modern konst och design. Har hört att det ska vara helt amazing!

Pratade med My innan idag via Viber, sååå kul att äntligen kunna prata med henne på något annat sätt än facebook. Hoppas att hon kan komma hit i April när jag är själv en vecka i huset. Vi hade haft så himla roligt! Saknar henne <3


Slänger in en bild på hur jag ser ut idag och så hörs vi senare när jag är hemma igen! Ha en fin dag :)



RSS 2.0